Son yıllarda artan Kadına yönelik şiddet, kadınları savunma sanatlarına yönlendiriyor.  Şiddete karşı kendini savunmak isteyen kadınların tercihi ise Aikido oluyor.  ÇOMÜ’de açılan derslere katılan kadınlar Aikido ile savunma öğreniyor.

Japonca Öğretmenliği 4. Sınıf ve aynı zamanda 1. Dan olan Göktuğ Manas Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde pazartesi ve çarşamba günleri aikido dersleri vererek kadınlarımızın kendini karşısındaki ondan kat ve kat güçlü olsa bile koruya bileceğini gösteriyor.  Verdikleri eğitim hakkında bilgi veren 1. Dan Göktuğ Manas ‘’Aikido, vücudun eklem gibi hassas bölgelerine baskı kurarak rakibinin etkisiz hale getirdiğiniz veya rakibi kontrol altına aldığınız 7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Bu spor sanatında karşı tarafın ne kadar güçlü olduğu çok önemli değildir çünkü Aikido teknikleri rakibin gücü kullanarak yapılır. Biz burada kadınların başına gündelik hayatta gelebilecek bir anda bileğinden ya da boğazından tutulmasına karşı veya bir anda bıçaklı, sopalı bir insanın onlara saldırdığı zaman nasıl kendini koruyabileceklerini ve o durumdan kurtulabileceklerini  öğretmeyi amaçlıyoruz’’

 Şiddete Karşı Savunma  Tekniği Öğrenmeli
Şu zamanda herkesin en az bir savunma sporuyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Nazlıcan Kayhan  ’’ Son zamanlarda sokaklar kadınlar için çok daha fazla tehlikeli, ki bu sadece kadınlara değil çocuk, erkek, doktor kısacası herkes artan şiddet olayları karşısında tehlikede o yüzden insanların kendini daha iyi koruyabilmesi adına en az bir tane savunma sporuyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Günümüzde bir savunma sporuyla ilgilenmek değil ilgilenmemek asıl cesaret örneği’’ diye konuştu.

 Başladığı ilk zamanla şu anki hali arasında çok fark olduğunu anlatan ve Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisi İlayda Dönmez ‘’Aikidoya katıldığım ilk zamanki halimle şu zamanki halim arasında çok fazla fark var. İlk zamanlar kendime güvenim sıfırken şu an kendime güvenim çok daha yüksek . Ayrıca kendimi ve bir başkasını koruyabileceğimi bilmek beni çok daha iyi hissettiriyor ve mutlu ediyor’’ ifadelerini kullandı.
 
 
Haber Merkezi