Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma,  Genç Bilaller Ezan Okuma ve  Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.
Kuran’ı Kerim’i güzel Okuma, Ezanı güzel okuma ve genç muhafızlar hafızlık yarışmalarında dereceye girebilmek için öğrenciler yarıştı.  İmam Hatip Ortaokulları arasında gerçekleştirilen yarışmanın finali ise önceki gün gerçekleştirildi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen İmam Hatipli Öğrencilerin yeteneklerini geliştirdiği yarışmaya öğrencilerin katılımı da yoğun oldu.  Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen finale  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan il finalinde öğrenciler  üç kategoride yarıştı. Jürinin de titizlikle değerlendirildiği genç İmam Hatipliler yeteneklerini sergilediler. Jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından  Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında  Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Yusuf Şahin birinci, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Aksoy ikinci, Şehit Ömer Halis Demir Ortaoklu öğrencisi Ahmet Hüsrev Bıçakçı ise üçüncü  oldu.
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Sonuçlarına göre ise Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu Abdüssamet Özkan birinci, Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu öğrencisi Kamil Musab Güneş ikinci, Çan Şehit Emin Aydın İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Nuri Arslan ise üçüncü oldu.
Yarışmanın bir başka kategorisi olan Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması sonuçlarına göre ise Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Doğan birinci, Çan Şehit Emin Aydın İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Talha Olcay ikinci, Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Kıran ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere  yarışma sonrasında ödül verildi. Protokol üyeleri tarafından  ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.
 
Burcu Erdal