Özellikle öğrencilerin en  çok destek aldığı ÇOMÜ Butik bu yıl binin üzerinde destek kampanyası başlatarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Sadece Bilim  yuvası değil, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yan sıra çeşitli  organizasyonlar da gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ihtiyaç sahiplerini de unutmuyor. Özellikle Mezun olduktan sonra çeşitli köy okullarında görev yapan öğrencilerinin de destek taleplerinin değerlendirildiği ve desteklerin sağlandığı ÇOMÜ Butik, bu yıl da ihtiyaç sahiplerinin yanında.  Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde bulunan  ve Sosyal Sorumluluk Birimi projelerinden biri olan ÇOMÜ Butik,  bu yıl düzenlediği kampanyalarla ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürdü.  
Aralık 2019’dan bu yana koordinasyonu Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Öğr. Gör. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Şaziye Ceren  Ulupınar tarafından yapılan ÇOMÜ Butik’te, destekler devam ediyor. ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor salonunda bulunan butik, öğrencilerin  ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü destek projeleri ile ihtiyaç sahibi öğrencilere destekler sağlanıyor. ÇOMÜ Butik bu yıl 10 Ekim- 29 Kasım tarihleri arasında üniversite öğrencilerine 1000 kez  hizmet sağladı.
Ücretsiz Yardımlar Yapılıyor
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı bulunan ÇOMÜ Butik Çanakkale On Sekiz Mart  Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde bulunan ve Sosyal Sorumluluk Birimi  projelerinden biri olup ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor salonunda bulunuyor.   Destekçiler tarafından ÇOMÜ Butik’e getirilen her türlü az kullanılmış malzeme ÇOMÜ Butik depo  alanında değerlendirilerek ayrıştırılıyor ve öğrenciler için uygun bulunanlar ihtiyaç sınıflarına göre  ayrılıyor. Ayrıca ÇOMÜ Butik’i destekleyen hayırseverler tarafından alana ulaştırılan etiketli  ürünler öğrencilere hizmetine sunuluyor. Aynı zamanda etkili bir geri dönüşüm noktası haline  gelen ÇOMÜ Butik,  desteklerini kesintisiz sürdürüyor.  
Bu Hizmetle Kendimi Güvende Hissediyorum
ÇOMÜ Butik bünyesinden hizmet alan ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Yüksek Lisans programı  öğrencisi Canan Yavuz, butik hizmeti ile ilgili yaptığı değerlendirmede  “ÇOMÜ Butik’ten ilk kez hizmet alırken, böyle bir hizmetin ücretsiz olması  karşısında çok şaşırmıştım. Butik maddi olarak en zor zamanlarımda en çok ihtiyaç duyduğum  ürünlerin karşılanması konusunda yükümün hafiflemesine yardımcı oldu. Öğrenci arkadaşlarımın  çekinmeden isteklerini dile getirebildiklerini gördüğüm ilk an ise daha önce hiç hissetmediğim bir  güven duygusu oluştu içimde. Okulumun böyle bir hizmeti olduğu için kendimi güvende hissettim” dedi.
Bir Çok İhtiyacımı Butik Sayesinde Karşıladım
ÇOMÜ Butik tarafından sağlanan destekler hakkında da bilgiler veren ve bu destekler sayesinde ihtiyaçlarını karşıladığını belirten  Ayrıca Yavuz, “Destek aldıktan sonra geri kalan ihtiyaçlarımın da butikten zamanla karşılaşabileceğini düşündüm. Özellikle aylık erzak desteği eğitim dönemi içerisinde bana çok yardımcı oldu. Gerek giyim,  gerek yiyecek, gerekse ev eşyası konusunda birçok ihtiyacım butik sayesinde karşılandı. Bu  ihtiyaçlarımın karşılandığını gördükçe yanımda ailem varmış gibi hissettim. Bu güven duygusu eğitim  hayatımdaki başarının artmasına ve sosyal sorumluluk bilincimin oluşmasına sebep oldu.” İfadelerini kullandı.
 Cuma Deren