Türkiye’ de Kızılay’ ın kan stoklarının kritik düzeyde olduğu açıklaması ardından,  dün de Engelliler Derneği ve Beyaz melekler de harekete geçti.

Ülkü genelinde olduğu gibi Kan bağışına koşan milyonların oluşturduğu kervana, Çanakkale’de görev yapan Doktorlar başta, Sağlık çalışanlarının da eklenmesi Kan bağışına olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Bir Kızılay yetkilisi; “Bir süre önce Kan bağışı için Otobüsümüze yer istediğimiz alana ‘Görüntü kirliliği yaratır’ gerekçesi ile olmaz diyenleri de, Kan bağışına bekliyoruz” diyerek dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Kızılay Derneği’ nin, bağış için talep ettiği bazı bölgelere yönelik, ilgili kurum Çanakkale Belediyesi’ nin,

‘Görüntü kirliliği’ gerekçesi ile izin vermediği, Kan stoklarının kritik seviyeye inmesi ardından ise Çanakkale Valiliği desteği ile bağış alınacak alanların iznine esneklik getirildiği öğrenildi.


Bağışa koşan Çanakkale’ de görevli doktorlar adına konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çömez, alkışlatan bir de masaj verdi. Başhekim Op., Dr. Çömez;

Stoklar kritik seviyeye düştü açıklaması ardından bizler de harekete geçtik. Bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları ve istiklalimizi borçlu olduğumuz “aziz şehitlerimizi” milletçe şükran ve saygıyla andığımızı da dile getirme fırsatını da, bu önemli kampanyaya destek olurken bulduk” şeklinde konuştu.

‘Kritik Seviyedeyiz” çıkışı,
Seferberlik Getirdi…

Türk Kızılay’ının kan stoklarının kritik seviyelere düştüğünü dile getirir açıklaması ardından, Kan bağışı seferberliği yaşanıyor.
7’ den 70’e tabirinin dahi az kalacağı bir katılımla Kan bağışına koşulan Çanakkale’ de, Engelli dernekleri ardından son olarak Çanakkale sağlık çalışanları da Seferberliğe katıldı.

Ülke genelinde sürdürülen kampanyalara bir omuz da Çanakkale Doktorları verdi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çömez; “Stoklar kritik seviyeye düştü açıklaması ardından bizler de harekete geçtik. Bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları ve istiklalimizi borçlu olduğumuz “aziz şehitlerimizi” milletçe şükran ve saygıyla andığımızı da, bu önemli kampanyaya destek olurken bulduk” şeklinde konuştu.

KAMPANYA İÇİN YER TALEBİNE, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUR DENMİŞ…

Türkiye’ de Kan bağışı oranını yükselten, ‘Stoklar kritik düzeyde’ açıklaması olurken, bir Kızılay yetkilisinin çıkışı daha da dikkat çekmeye yetti.
Bir Kızılay yetkilisi; “Bir süre önce Kan bağışı için Otobüsümüze yer istediğimiz alana ‘Görüntü kirliliği yaratır’ gerekçesi ile olmaz diyenleri de, Kan bağışına bekliyoruz” diyerek olası tartışılacak bir iddia ile gündeme damgasını vurdu.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Kızılay Derneği’ nin, bağış için talep ettiği bazı bölgelere yönelik, ilgili kurum Çanakkale Belediyesi’ nin, ‘Görüntü kirliliği’ gerekçesi ile izin vermediği, Kan stoklarının kritik seviyeye inmesi ardından ise Çanakkale  Valiliği desteği bağış alınacak alanların iznine ivedi şekilde esneklik getirildiği öğrenildi.

Kızılay yetkilisi, ‘Görüntü kirliliği olur yanıtız aldıktan sonra, Kan bağışının ve kan ihtiyacının önemine değinip, kendilerini de bağışa çağırdığımız isimler, ‘bizimle polemiğe girmeyin’ şeklinde bir de yanıt vermişlerdi” diye konuştu.

“Son günlerde birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik hain terör saldırılarını lanetliyoruz” diyerek, okkalı sözlerle Beyaz meleklerin, kan stoklarının azalması üzerine kan bağışına destek için harekete geçtikleri Çanakkale’ de,  rekor seviyede bağış yapıldığı da alınan bilgiler arasında.

DOKTORLAR TAM KADRO…
Çanakkale Devlet Hastanesi, Hastane Yöneticisi Başhekim Op. Dr.  Yusuf İlker Çömez, Başhekim Yardımcısı Z. Kıvılcım Pehlivanoğlu, Başhekim Yardımcısı Nazır Çoban, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Alparslan Özbayram, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Dokuzoğlu, sağlık çalışanları ve hasta yakınları ile birlikte , Kızılay’ın kan bağışı çağrısına sessiz kalmayan son isimler oldu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çözmez; “Kan vermek hayat kurtarmaktır. Kan vermek insanlık ve vatandaşlık görevidir.

Bizim insanımız çok merhametli, çok duyarlı. Ancak ihtiyaç hala devam ediyor, çünkü kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.

İnsanı yaşatmak hepimizin görevi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın geleneğinden gelen bir milletiz. Bu nedenle vatandaşlarımızı kan vermeye, Kızılay’ımıza destek olmaya davet ediyorum. Zira bir gün herkese lazım olabilir” diyerek kan bağışın önemine anlattı.

Türk Kızılay’ının kan stoklarının kritik seviyelere düştüğünü açıklamasının ardından sağlık çalışanları olarak böyle bir kampanyayla katkı sunmak istediklerini de aktaran Başhekim Op. Dr. Çömez;

“Öncelikle bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları ve istiklalimizi borçlu olduğumuz “aziz şehitlerimizi” milletçe şükran ve saygıyla anıyoruz. Ayrıca son günlerde birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik hain terör saldırılarını lanetliyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kampanyamızla sağlık çalışanlarının görevleri başında gerektiğinde kendi kanlarını vermekten çekinmediğini bugün bir kez daha göstermek istiyoruz. Sağlık çalışanları olarak toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla bu kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Büyük bir özveriyle görev yapan sağlık çalışanları şimdi de kanıyla can vermek için buradalar. Sağlıklı nesiller yetişmesi adına Türk Kızılay’ının kan ihtiyacının karşılanması adına bu anlamlı kampanyaya şahsım ve tüm sağlık çalışanları olarak katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum Bu nedenle başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesi kan bağışına bulunmaya davet ediyorum dedi.

Erdem Sürek
 
 


Kaynak: Haber Merkezi