İlyas Bayram Stadyumu’nda başlayan müsabaka öncesi her iki takımıın taraftarları da takımlarına destek vererek güzel görüntüler oluşturdular.
Müsabakanın ilk 15 dakikası karşılıklı atakları içerisinde geçerken her iki takımda kontrollü bir oyunla birbirlerini tarttılar.
Sahada Bigaspor’un yeni transferleri Gürbüz ve Kubilay’da ilk onbirde yer aldı. 
22. Dakikada Yenicespor’dan Kenan ile Bigaspor’dan Fatih arasında gelişen ikili mücadelede Fatih’in hatasını iyi değerlendiren Kenan bir anda bomboş kalıp yerden Mert’e güzel bir ara pas çıkardı. Ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Mert yerden düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve konuk ekip Yenicespor’u 1-0 öne geçirdi.
Bu golden sonra her iki ekipte ciddi gol şansları aradı. 34.Dakika da Metin’in kullandığı köşe atışında ceza sahası içerisinde bulunan Tahsin mükemmel bir kafa vuruşu ile Bigaspor adına golu attı ve maça dengeyi getirdi. 1-1
İlk yarının son dakikalarına doğru Mehmet ve Yoldaş ile Bigaspor gol girişimlerinde bulunsa da bu girişimler sonuç vermedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. 
Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Bigaspor daha kontrollü ataklar ile başladı.
Karşılaşmanın 62.dakikasında Yenicesporlu Enes ikili mücadele esnasında yerde kaldı. Oyuncunun dili boğazında kaçınca herkesin yüreği ağzına geldi. Neyse ki sağlıkçıların anında müdahelesi ile Genç oyuncu oyuna devam edebildi. 
69.Dakika da Kubilay’ın sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına yaptığı orta Metin’in önünde kaldı. Metin kaleci ile bir anda karşı karşıya kaldı. Ancak kaleci daha hızlı davranarak topa sahip oldu.
Bu dakikalarda Kaleci Hakan topu oyuna yavaş bir şekilde sokmak isteyince hem hakemden uyarı aldı hem de Bigaspor taraftar ve oyuncuların sinirlenmesine sebep oldu.
Ayrıca her iki teknik adam da bu dakikalarda oyuncu değişikleri yaparak taktiksel değişiklere başvurdu.
Maçta dakikalar 89’u gösterirken Yenicespor kontratağını Fatih şencan zamanında müdahele ile bozdu ve birden Bigaspor atağa çıktı. Fatih, Metin ile topu buluşturdu. Metin’in Ceza sahasına yaptığı ortayı Gökay kafa ile Kubilay’a aktardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kubilay’ın vuruşunu kaleci Hakan güzel bir refleks ile çıkardı ve top tekrar Gökay’ın önünde kaldı. Gökay kalecinin olmadığı noktaya bir plase denedi. Ancak Yenicespor savunması topu çizgiden çıkardı. Bu pozisyonda bütün stad gol diye ayağa kalktı.
Mücadalenin hakemi ikinci yarıdaki sakatlıkları ve oyuncu değişikliklerini değerlendirerek 90+6’yı işaret etti. Son dakikalarda her iki ekip de ciddi ataklarla galibiyet şansı aradı. 90+5’te oyuncu değişikliği yapan Yenicespor, oyundaki temponun düşmesini fırsat bilerek oyuna hızlı başladı ve top yerden Mert ile buluştu. Mert Kaleci İsmail ile karşı karşıya kaldı. Yüreklerin ağza geldiği pozisyonda İsmail başarılıydı.
Oyunda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi.
Maçın ardından ise herkesin konuştuğu, Mehmet Yılmaz’ın oyundaki kaldığı süre içerisinde hiçbir varlık gösterememesi oldu. Öte yandan genç transferler Kubilay ile Gürbüz de ilk mücadelelerinde göz doldurdu. Ayrıca Bigaspor taraftar grubu Afacanlar da 90 dakika susmadan centilmence takımlarını desteklediler.
Bigaspor’un en yakın takipçisi Arslancaspor ise Ezinespor deplasmanından 1-0 mağlup ayrılınca Bigaspor 1 puan fark ile liderliğini sürdürdü.
Mavi Beyazlı ekip önümüzdeki hafta Bayramiçspor deplasmanına gidecek.


Kaynak: Haber Merkezi