Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çan ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Çan Kaymakamlığını ziyaret etti. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’ dan brifing aldı.
Hükümet Konağında İnceleme
 Çan Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Aktaş, Çan ilçesi Hükümet Konağı yeni hizmet binasının yapımında gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrasında. Vali İlhami Aktaş, yapım çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Çan ilçesi Hükümet Konağı yeni hizmet binasının Çan ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Okullara Ziyaret
 Çan İlçesi ziyareti kapsamında 23 Eylül Ortaokulu, Atatürk İlkokulunu ve İstiklal İlkokulunu ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, ziyaret ve incelemeleri sırasında 23 Eylül Ortaokulu Müdürü Ali ESEN, Atatürk İlkokulu Müdürü Ahmet Gezer ve İstiklal İlkokulu Müdürü Ramazan Akif GÜDER ile bir süre görüşerek okullarda yapılan eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Ziyaret edilen okulların dersliklerini de gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş, öğrencilere derslerine iyi çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Şehit Ailesine Ziyaret
Vali İlhami Aktaş, Çan ilçesi ziyaretleri kapsamında Sivas ilinde şehit düşen Astsubay Çvş. Mustafa Yerli’ nin ailesini ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, Astsubay Çvş. Mustafa Yerli’nin annesi Sebahat KİRAZ ile bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti. Ardından Diyarbakır ilinde Şehit olan Öğretmen Emin Aydın’ın kızı Şeyma Aydın’ı ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Şehit Öğretmen Emin Aydın’ın kızı Şeyma Aydın ile bir süre görüşerek sohbet etti.  Vali İlhami AKTAŞ, Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehidimizin kızı Şeyma Aydın’a minnet duygularını iletti.
İlçe Devlet Hastanesine Ziyaret
İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin sonrasında Vali İlhami Aktaş, Çan Devlet Hastanesini ziyaret etti. Çan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağlar Bektaş tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, hastanede sürdürülen sağlık hizmetleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Ziyarette sağlık çalışanları ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Ayrıca Vali İlhami Aktaş, Çan Devlet Hastanesinde tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar temennisinde bulundu.
Köylere Ziyaret
Çan İlçe ziyaretleri kapsamında Vali İlhami Aktaş, Kocayayla ve Danapınar köyünü ziyaret etti. Kocayayla Köyü Muhtarı Ufuk Kamacı ve Danapınar Köyü Muhtarı Selahattin İsmail Bal ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, köylerde incelemelerde bulunarak köylerin genel durumları, sorunları ve ihtiyaçları hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Ayrıca köy sakinleri ile sohbet ederek istek ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali İlhami Aktaş, sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaların yapılacağını ve köylere en iyi hizmetleri getirebilmek için çalıştıklarını belirtti. Ziyaret edilen köylerde ikamet eden vatandaşlarımız, köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş’a teşekkür ettiler.
Ayrıca Danapınar köyü ziyareti kapsamında Vali İlhami Aktaş, Köy Yaşam Merkezi Projesi Kapsamında Odaş tarafından bakım ve tamiratı yapılan Danapınar Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Köy Yaşam Merkezinde görevli usta öğretici Selda Bal’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali İlhami Aktaş, usta öğretici Selda Bal’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Vali İlhami Aktaş, Danapınar köyünde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Raşit Danış’ı ziyaret etti.    Kıbrıs Gazisi Raşit DANIŞ ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, bu ülkenin gazi ve şehitlere minnettar olduğunu ifade etti.
 
 Haber Merkezi