Yangın kontrol altına alınsa da ‘kasıtlı çıkarıldı’ iddiaları yaşanıyor. Adada yaşanan bu yangınları ada halkı tarafından kınanıyor.
Çanakkale turizminin gözde yerlerinden biri olan   Gökçeada’da son zamanlarda imar konuları ile de gündeme gelmeye başladı. Prestiji her geçen gün artan Gökçeada’da son yıllarda yangınlar da artmaya başladı. Adada dilden dile dolaşan ‘kasıtlı çıkarılıyor’ iddiaları her geçen gün alevlenirken Son baharı yaşadığımız ve yangın sezonunun kapanmaya yakın olduğu bu günlerde, kimsenin yangın beklemediği bir anda Gökçeada’da 4 ayrı noktada yangın çıktı. Önceki akşam iddiaları doğrulayan nitelikte eş zamanlı olarak dört ayrı yerde yangın çıktı.
Liman başkanlığının hemen üstündeki ormanlık alana ulaşmak üzereyken söndürülen yangın ekiplerin ve gönüllü adalıların desteği ile söndürüldü.  Akşam saatlerinde başlayan yangın,  lodusun da kuvvetli estiği saatlerde  etkili oldu. Rüzgarın kontrolü güçleştirdiği yangın büyük çabalar sonucu kontrol altına alında.  Zararların yaşanmadığı yangında büyük bir alan yandı.
Yeter Artık
Yangın Koordinasyon Merkezinde Kaymakamı Serhat Doğan İle birlikte yürütülen çalışmalara destek olan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin de yangın sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yanan yangınlara adeta isyan etti. Çetin Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bütün yetkililere sesleniyorum. Eleştirsek kızarsınız, bir şey istesek olmaz dersiniz. Bakın bu kaçıncı. Gökçeada yanıyor,  Gökçeada yanıyor. Sert lodosu fırsat bilen hainler dört farklı noktadan ateşe verdiler. Yeter artık..!!” ifadelerine yer verdi.
 
Cuma Deren