Sağlıktan Spora, Tarımdan teknolojiye her bir alanda bilimsel çalışmalar yürüten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yıldızını parlatmaya devam ediyor.

Çanakkale’nin en önemli dinamiklerinden biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, kalitesi, akademisyenleri ve öğrencileri ile her geçen gün daha da gelişiyor. Çanakkale’ye önemli katma değerler sağlayan sağlıktan spora, tarımdan teknolojiye kadar Çanakkale’ye bir çok ilki yaşatan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  önceki gün yine Tüp Bebek Merkezini hizmete alarak bir ilki daha gerçekleştirdi. Ardından  Spor Bilimler Fakültesinin temelleri atıldı. Son yıllarda ülkemizde geşlişen spor, uluslararası oyunlarda alınan başarılarda Çanakkalelilerin de payının olması çok büyük önem taşırken, Çanakkale’yi sporun kalbi yapacak Spor Bilimler Fakültesinin temelleri de atılmış oldu. ÇOMÜ Dardanos yerleşkesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Müdürleri, Belediye Başkanları, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, kurum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesinin temel atma töreninde  bir konuşma yapan Rektör Sedat Murat, spor alanında yapılan çalışmalara değinerek Fakülte binasının tamamlanmasında vereceği hizmetler hakkında da bilgiler verdi. Bilgilendirmelerin ve konuşmaların yapılmasının ardından  Spor Bilimleri Fakültesinin temeli dualarla atıldı.
 
Cuma Deren