İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Bologna Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Dinçay Köksal ve bölüm koordinatörleri, birim yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  eğitim öğretim programlarının dahil olduğu Bologna süreçleri ve Bologna bilgi girişleri ile ilgili toplantıda konuşan Prof. Dr. Dinçay Köksal, Bologna sürecine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaparak, sistemin geliştirilmesi, iyileştirilmesi için süreçle ilgili eksiklikler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.
ÇOMÜ BAŞARN Nadir Üniversitelerden Biridir
Prof. Dr. Dinçay Köksal, “Üniversitelerin sorumlu olduğu üç alan var. Bunlardan ilki eğitim öğretim, ikincisi araştırma ve son olarak da topluma katkı. Üniversiteler akreditasyon sürecinde de bu başlıklar altında değerlendiriliyor. Üniversitemiz Bologna sürecinde Türkiye’deki üniversiteler içerisinde sürece dahil olan ve aktif olarak çalışan, sürecin ilk iki basamağını başarıyla tamamlayan nadir üniversitelerden bir tanesi. Bu başarıyı devam ettirmek için en kolay şeyi yapacağız, sadece çalışacağız” dedi.
Birlikte Çalışırsak Hızlı Yol Alırız
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı açıklamasında “Üniversitemiz için hedefler koymak, hedeflere emin adımlarla ilerlemek bütün yöneticilerin en önemli görevidir. Ben de farklı platformlarda ÇOMÜ’yü bir marka haline getirme hedefimizi dile getirdim. Bu ancak üniversitede her birimde çalışan herkesin elini taşın altına koyup, belirlenen hedefler doğrultusunda birlikte çalışması, üretmesi ile olabilecek şeydir. Birlikte tüm yöneticiler, akademisyenler olarak aynı ruhla ve azimle çalışırsak belirlediğimiz hedefe ulaşmak konusunda hızla yol alırız. Biz bu ruhu yaratmak için üniversitemizde barış ve huzur ortamının oluşması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
ÇOMÜ olarak kalite hedeflerinin olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, bu hedef için araştırma-geliştirme, Avrupa Birliği, TÜBİTAK projeleri, uluslararası yayınların çok önemli olduğunun altını çizdi ve çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulunarak sözlerini bitirdi. Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.
Haber Merkezi