Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırmak amacı ile 2019 yılında başlatılan Geleceğe Nefes  kampanyası kapsamında her yıl 11 Kasımda gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma günü bu yıl da tüm ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Çanakkale’de de gerçekleştirilen Geleceğe nefes projesi kapsamında  23 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacı ile bu yıl da 11 Kasım’da gerçekleştirile fidan dikimi Tüm illerle eş zamanlı olarak Çanakkale’de de gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü " Türkiye Yüzyılına Nefes" programı çerçevesinde  Çanakkale'de 15 ayrı noktada 23 bin fidan dikimi yapıldı.  Kurşunlu  köyünde gerçekleştirilen fidan dikim törenine  Vali  İlhami Aktaş,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mustafa Turhan Ecevit, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, "Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 15 ayrı noktada 23 bin adet fidan dikimi yaptık. Yıl sonuna kadar 4 milyon 850 bin adet fidan daha toprakla buluşturulacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen ve ağaç dikimine hazır hale getirilen Kurşunlu köyündeki dikim alanında törene katılanlar tarafından ağaç dikimi gerçekleştirildi. Çanakkale’de İlçelerde de gerçekleştirilen  törenle Milli Ağaçlandırma gününde 23 bin fidan toprakla buluştu. 15 ayrı noktada 23 bin adet fidan dikilerek Türkiye Yüz Yılına Nefes oluşturuldu.
Şerife Erdem