29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında farklı ülkelerden 99 sanatçı/tasarımcının illüstrasyon çalışmalarının Karina Deniz Kültürü Merkezi'nde sergileneceği “Dardanelles99” isimli Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” nin açılışı Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde gerçekleşti.
 
Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uyan küratörlüğünde Doç. Dr. Yeşim Zümrüt, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Tunç, Dr. Öğr. Üyesi Z. Evrim Kanat, Arş. Gör. Kaan Kaya ve Arş. Gör. Ayşe Ekici’nin yer aldığı ekibin düzenlediği sergi açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Baro Başkanı Hande Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ve Rebiye Ünüvar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi  öğretim üyeleri ve öğrencileri, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile Çanakkaleli sanatseverler katıldı.
 
Müzik dinletisi ile başlayan sergi, açılış konuşmaları ve izleyicilerin sergiyi gezmesi ile devam etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul açılış konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünde bu sanatsal etkinlik böylesine anlamlı bir günü taçlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet bir kültürdür. Aynı zamanda kültür bilimle desteklenir. Bilimsellik aklın ve bilimin ışığında olgu ve nesneleri anlamak ve açıklamak demektir. Bu bağlamda Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Çünkü hem Güzel Sanatlar Fakültemizle, hem Konservatuvarımızla hem de üniversitemizle sanatsal faaliyetlerde iletişim içinde. Kültür ve eğitim kenti Çanakkalemize bilim ve yüksek eğitimde hizmet sunuyoruz.  Ben bu vesileyle tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  dedi.
28 ülkeden 99 tasarımcı/sanatçının illüstrasyonlarından oluşan sergide; Çanakkale’nin tarihi, kültürü, deniz yaşamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri konuları işlendi. Bu sergi dünyanın dört bir yanındaki tasarımcıya/sanatçıya ilham oldu. Asırlardır coğrafi ve kültürel zenginliği çömleklere, mozaiklere, tapınaklara yansıyan Çanakkale’nin, 21. yüzyılın çağdaş üretim ve sergileme araçlarının kullanıldığı bu sergiyle uluslararası görünürlüğünü arttırması amaçlandı.Burcu ERDAL