Gün geçmiyor ki, hep aynı durum. İnsan tacirlerinin eline dşen düzensiz gçömenler, ölüm ile burun buruna gelmesin.
Türk karasularını aşıp, Midilli' ye yaklaşan grupları, Yunan Unsurları geri itiyor, olmadı lastik botları kakaç diye tabir edilen aletlerle deliyor 
Her sefernide Türk sahilGtvenliği yetişiyor, umut yolcusu düzesiz göçmenleri, soon anda >Azrail' in adeta elinden çekip alıyor.
Son Üç günde, üç kafile halinde yasa dışı sınır ihlali girişiminde, toplamda 109 düzensiz göçmene yaşam ile uzatan Sahil Güvenlik, Can kurtarmaya kelimenn tam anlamıyla doymadı.
------------------------------------
DRAM GÜNLERDİR SÜRÜYOR,
EGE' DE HER GÜN AYNI MANZARA
-----------------------------------
Ayvacık açıklarndaı, her gün can pazarı kuruluyor. Yasa dışı sınır ihlali yapıp, Yunanistan' ın Midilli adasına yaklaşan düzensiz göçmenler, Yunan unsurları tarafından geldikleri yöne itiliyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu umut yolcuları bu nedrenle, her seferinde ölümle burun buruna geliyor.
Olumsuz hava şartları nedeni ile insan taşımacılığına elverişsiz lastik botarın, balık istifi edilmiş çaresiz yolcuları, Alabora olma tehlikesi ile karşılaşıyor.Bir çok kez, Alabora olan botlardan denize saçılan onlarca düzesiz göçmen, buz gibi Ege denizinin sularında boğulup, feci şekilde can vermiş facianın adına dönüşmüştü.
YAŞANILANLAR ÜZERİNE , ÜRKÜTEN ÖNGÜRÜ
"BÖYLE GİDER İSE, O FACİANIN BİR YENİSİ,  HA YAŞANDI HA YAŞANACAK!.."
Son Üç günde, üç kafile halinde yasa dışı sınır ihlali girişiminde, toplamda 109 düzensiz göçmene yaşam ile uzatan Sahil Güvenlik, Can kurtarmaya kelimenn tam anlamıyla doymadı. Bu detay, Ayvacıklıların dilinden ürküten bir öngörü getirdi.
"Böyle gider ise yeni bir facia yaşanacak." diyenlerin sayısı,giderek artmaya başladı. Çnükü, Aycacçık açıklarında, herg ün onlarca hayatü, Azrail'in elinden son anda çekip alanır oldu.
Detaylar o kadar çok ki, Medya her gelişmeyi rakamlar belirterek haberleştirir oldu.
Önce 11, sonra, 23 ve ardından 75 hayat kurtarıldı.
 Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince, Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen bir yeni vakada, sayı 75 oldu.
Trük Sahil Güvenlik ekipleri, 75 kişiyi içinde bulndukları deniz aracı Alabaro olmak üzere iken fark etti ve düzensiz gçömenlere yaşam eli uzattı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında düzenledikleri iki ayrı operasyonda iki ayrı lastik bot içinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.
Hafta sonu mesaesini gece karanlığında denizde tamamlayan ekipler, TCSG-28 botu  tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki toplam 75 kaçak göçmeniark etti ve yaşam eli uzattı. kurtarıldı.
Bundan önce de, önce 11, ardından 23 düzensiz göçmen can pazarı kurulmadan hayata bağlamışlardı.
Haber: Burcu Erdal
Fotoğraf: Sahil Güvenlik