6 kişi ile  başlayan gece,  belden çekilen tabanca, kutlama gecesini kabusa çevirdi.
Eski adı Aktepe olan, Ezine'ye bağlı  Mecidiyeköy'ün 50 yaşındaki muhtarı E.B., aynı masada yemek yediği 27 yaşındaki  Hasan Umut Durmaz ile arasında alacak-verecek tartışması yaşadı.
Edinilen bilgiye göre, sözlü tartışma esnasında duyulan silah sesleri bir anda şok etkisi yaşattı.   Göğüs hizsasına isabet eden tabanca mermileri yüzünden ağır yaralanan 27 yaşındaki Hasan Umut Durmaz, kanlar içinde yere yığıldı. Talihsiz genç, oracıkta yaşamını yitirdi.
---------------------------------------------
KATİL ZANLISI MUHTAR;
"KAÇ KEZ ATEŞ ALDI, HATIRLAMIYORUM.."
KUTLAMA YEMEĞİNDE KAN AKTI!...
---------------------------------------------
50 yaşındaki E.B., iddiaya göre; 19 Ekim muhtarlar gününü kutlamak için oturduğu masada katil oldu.
Ezine Yeniceköy muhtarı E.B.' ye ait ruhsatlı tabanca, ardı ardına ateş aldı, 27 yaşındaki Hcsan Umut Durmaz' ın ölümüne yol açtı.
Ezine ilçe merkezinde, Muhtarlar günü kutlaması için başlayan gece kanlı bitti.
Yaşanan olay, ilçede günün konusuna dönüştü.
İlçeye bağlı Bahçeli köyü sakinlerinden 27 yaşındaki Hasan Umut Durmaz, bir gurup arkadaşı ile Yeniceköy muhtarı E. B.' nin, muhtarlar gününü kutlamak için düzenlendiği ileri sürülen yemekli gecede, alacak-verecek konusundan çıkan tartışmada, belden çekilen ruhsatlı tabancadan çıkan mermiler nedeni ile  can verdi.
Kutlama Yemeği Kabusa Dönüştü...
Muhtar E.B.' nin, ifadesinde; "Alacak-verecek konusundan yaşanan arbedede,  Hasan Umut belimdeki silahı almak istedi, o sırada silah kaç kez ateş aldı hatırlamıyorum" şelinde sözlerle kendini savunduğu  öğrenildi.
Kutlama yemeği, ateşlenen silah nedeniyle  bir anda kabusa dönüştü. Alkol masasnda çıkan tartışma, cinayetle sonuçlandı.
18 Ekim akşamı kurulan sofranın amacı, 19 Ekim muhtarlar günü kutlaması taşıyordu.
Saatler ilerledi, 19 Ekim'e girildi. Alkol de alınan masada, iddiaya göre alacak verecek davası ile ortam bir anda gerildi, 6 kişi ile başlayan kutlama yemeği, bir kişinin canından olması ile sona erdi.
Ezine merkezindeki Alkol servisi de yapılan Restaurantta, eski adı ile Aktepe olan Mecidiyeköy muhtarı E. B, aynı ortamda alacak verecek tartışması yaşadı.
KANLI GECEDEN AYRINTILAR
İlçeye bağlı Bahçeli köyü sakinlerinden 27 yaşındaki Hasan Unut Durmaz,  Muhtar E.B.' nin geleneksel hale  dönüştürdüğü muhtarlar günü kutlama yemeğine katılan isimlerden oldu. 
İddiaya göre, ne oldu ise, gecenin ilerleyen saatlerinde oldu.
Kutlama yemeği için aynı masaya oturan 6 kişi, katil zanlısı muhtar ile canından olan Durmaz ın aralarındaki karşılıklı alacak verecek yüzünden çıkan tartışmanın tam da ortasında kaldı.
Tartışma sırasında yaşanan arbedede, iddiya göre küfürleşmeler de başladı.
Göğsüne isabet eden mermiler sonucu ağır yaralanıp canından olan  27 yaşındaki Durmaz' in, yaşanan arbade sırasında, belindeki silahı almak için uğraş verdiği, bu esnada da silahın ateş aldığını katil zanlısı mutar E.B., ifadesinde dile getirdi.
E.B., olay ardından gözaltına alındı.  Ezine ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusuna başlandı.
Yaşamını yitiren 27 yaşındaki Dumaz ın cansız bedeni, kesin ölüm nedenini belirlenmesi için Çanakkale Adli Tıp Kurumuna otopsiye gönderildi. 
Cuma Deren