Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Çanakkale Boğazı başta, Bozcaada ve Bozbaba hattına vurgu yaptı.

“Son 4 aydır Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Bozbaba (Aya Evstartos) adası hattı boyunca oldukça dikkati çeken deprem aktivitesi var.” tespitine imza attı.
Deprem Kuşağında yer alan Çanakkalelilerin, bölgede ve yakınında yaşanan depremler sonrası değerlendirmelerine dikkat kesildiği ve ‘Deprem dede’ diye andıkları isim Prof. Dr. Perinçek, çarpıcı bir paylaşıma imza attı. Gözlemlerinden ve faylardaki hareketliliklerden paylaşımında söz eden ‘Deprem dede’
“Bazı aylar söz konusu alandaki deprem sayısı KAF' ın ana kolunun batı uzantısı Gökçeada kuzeyindeki alandan dahi daha fazla.” diyerek, sözü: ‘tedbirli olalım’ demeye getirdi.

FAYLAR HAREKETLİ, SİNYAL BELLİ?!...

Çanakkalelilerin, yaşanan her deprem ardından değerlendirmelerine dikkat kesildiği ve ‘Deprem dede’ diye isimlendirdiği Profesör Doğan Perinçek’ den, ürkütücü tespit geldi.
Çanakkale Onsekiz mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’ den emekli Prof. Dr. Perinçek, 4 aydır Hareketliliklerini gözlediği faylara dikkat çekti.
Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Çanakkale Boğazı başta, Bozcaada ve Bozbaba hattına vurgu yaptı.

1875 Güzelyalı depremini anımsatan ve ardından da; “Geçen aylarda Güzelyalı fay zonundan gelen sıcak su çıkışını hatırlarsak bu aktivitenin önemini daha iyi anlayabiliriz.” Vurgusu yapan Prof. Dr. Perinçek, “Son 4 aydır Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Bozbaba (Aya Evstartos) adası hattı boyunca oldukça dikkati çeken deprem aktivitesi var.” Şeklindeki tespitinin altını çizdi. Deprem Kuşağında yer alan Çanakkalelilerin, bölgede ve yakınında yaşanan depremler sonrası değerlendirmelerine dikkat kesildiği ve ‘Deprem dede’ diye andıkları isim Prof. Dr. Perinçek, dün kişisel sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşıma imza attı.

SÖZÜ; ‘TEDBİRLİ OLALIM’ DEMEYE GETİRDİ
Gözlemlerinden ve faylardaki hareketliliklerden paylaşımında söz eden ‘Deprem dede’
“Bazı aylar söz konusu alandaki deprem sayısı KAF' ın ana kolunun batı uzantısı Gökçeada kuzeyindeki alandan dahi daha fazla.” diyerek, sözü: ‘tedbirli olalım’ demeye getirdi.Paylaşımının dikkat çeken bir diğer bölümü, 1875 yılındaki Güzelyalı depremi hatırlatması ile geldi.
Prof. Dr. Doğan Perinçek,“1875 Güzelyalı depremini ve geçen aylarda Güzelyalı fay zonundan gelen sıcak su çıkışını hatırlarsak bu aktivitenin önemini daha iyi anlayabiliriz.” İfadesini kullandı.

YEREL BASINDAN RİCA ETTİ
Prof. Dr. Perinçek, paylaşımını, yerel basına yönelik rica ile noktaladı; “NOT; Yerel gazetelerde görev yapan arkadaşlarımdan ricamdır; Bazı Çanakkaleli hemşehrilerimiz gazetelerdeki deprem haberlerinden rahatsız oluyormuş, bu nedenle burada yaptığım paylaşımlarım haber yapılmasın. Bu paylaşım sayfa arkadaşlarım içindir.” İfadesini kulandı.

KAMU ADINA GÖZLEM VE ENDİŞE OLUNCA!...
Gazeteniz VİTAMİN, deprem kuşağındaki Çanakkale’yi ve Çanakkale coğrafyasında yaşayanları ilgilendiren, olası depreme karşı alınabilecek tedbirler başta, Bilimsel veriler ışığında, Uzman isim Prof. Dr. Doğan Perinçek’ den gelen gözlem ve değerlendirmeleri, Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve Kamu menfaati adına haberleştirdi.

Erdem Sürek