Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yürütücüsü olduğu ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yayıntaş’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Yeşil Kimya ile Sentezlenen Altın ve Seryum Oksit Nanopartiküllerin Nöroprotektif Etkisinin İn Vivo ve İn Vitro Şartlarda Değerlendirilmesi” başlıklı proje, TÜSEB Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında 774246.24 TL bütçeyle desteklendi.
 Üç üniversitenin işbirliğiyle gerçekleşecek proje ekibinde araştırmacı olarak ÇOMÜ Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Hüseyin Avni Eroğlu, ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulundan Dr. Öğr. Üyesi Fadime Canbolat, ÇOMÜ Fen Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Demir, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Başak Büyük ve Üsküdar Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Sevim Işık ile Dr. Öğr. Üyesi Nigar Çarşıbaşı Kantarcı yer almaktadır.
 24 Ay sürecek proje kapsamında; Parkinson hastalığının tedavisi için nöroprotektif etki gösteren biyoaktif madde içeriğine sahip bitkilerin, günümüz ilaç geliştirme ve tasarımları kullanılarak, potansiyel ilaç molekülleri olarak sahaya kazandırılmasının, ilaç tedavisi sürecine olumlu katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu sebeple söz konusu projede, Parkinson hastalığının tedavisinde nöroprotektif etkiyi sağlamak için, R. officinalis içeriğindeki biyoaktif maddelerin yeşil sentez yolu ile kan beyin bariyerini geçebilen metal nanopartiküllerin geliştirilmesi, bu sayede nöroprotektif etkiye sahip potansiyel yeni ilaç tasarımlarının gerçekleştirilebilmesi amaçlanmaktadır.
Haber Merkezi