İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İÇDAŞ Biga MTAL), önce Çanakkale şampiyonu oldu. Ardından bir üst mücadele gurubu olan “Süper Bölge Şampiyonası”na katıldı. Biga’nın mücadeleci gençlerinden oluşan İÇDAŞ Biga MTAL futbol takımı Türkiye şampiyonluğu için mücadele etti.
 
Rakiplerini bir bir deviren İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı, göz dolduran futbolcuları ile Biga’nın gururu oldu. Şampiyonanın final maçları İstanbul’da oynandı.
 
İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı Türkiye Finalleri’nde sekiz takım arasında başarılı mücadeleler sergiledi. 2-3-4 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan final karşılaşmalarında göz dolduran futbolu ile alkışlanan İÇDAŞ Biga MTAL futbol takımı, üçüncülük kupasına uzandı.
 
Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde çeyrek final ilk maçında Adıyaman Spor Lisesi maçını Oğuzhan’in golüyle 1-0 önde bitirdi. Çeyrek final rövanş maçında rakibini Oğuzhan, Olcay ve Emrecan’in golleriyle 3-2 toplamda 4-2 ile geçerek yarı finale kaldı.
 
İÇDAŞ Biga MTAL 4 Ocak çarşamba günü Manisa Turgutlu Anadolu Lisesi ile yarı final maçına çıktı. İÇDAŞ Biga MTAL maç sonunda  sahadan 2-1 mağlup ayrılırken tek golü Oğuzhan attı. Aynı gün Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’ni penaltı atışlarıyla 3-2 yenen İÇDAŞ Biga MTAL,  NIKE hali saha ligi 2016-2017 sezonunu Türkiye 3’üncüsü olarak tamamladı.
 
Beden eğitimi öğretmenleri Levent Sezek ve Timur Tomal yönetiminde sürdürülen mücadeleden Biga’ya üçüncülük kupası getiren takım alkışlarla karşılandı.
 
İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımının aldığı Türkiye 3’üncülüğü kupası başta Biga olmak üzere Çanakkale genelinde büyük sevinç yarattı. Okuldaki öğrenciler, öğretmenler, Biga’daki aileler İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımını bağırlarına bastılar.
 
Biga’nın sesini futbol sahalarında İÇDAŞ A.Ş.’nin desteğiyle sürdüren İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımının Türkiye çapındaki bu başarısı aileleri de gururlandırdı.
      


Kaynak: İHA