Artık yaş sınırını da aşan ve hastalığı yenmek için tek çaresi aç kalmak plan Minik Merve için daha önce de Gelibolu İlçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmişti. Gelibolulu sanatçılar yeniden güçlerini birleştirerek minik Merve için konser verecek.
Halk arasında Gevşek Bebek Sendromu olarak da bilinen, nadir görülen bir hastalık olan SMA, merkezi sinir sistemini ve iskelet kas sistemini etkileyen kalıtsal bir nöron hastalığıdır. Dünyada ve ülkemizde de nadir görülen hastalıklardan bir olan SMA, yüksek maliyet nedeni ile  hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor.  Ülkede yaşayan SMA hastası ailelerin maddi yüküne destek olabilmesi için çeşitli kampanyalar gerçekleştirilirken, zorlu mücadelede sağlığına kavuşmak için   Minik Merve de yardımlarımızı bekliyor. 3,5 yaşındaki minik Merve Tekin, 2,5 yaşındayken teşhis konuldu ve aile için zorlu mücadele başladı.  Öncelikle kendi çabaları ile minik Merve’nin tedavisini yürüten ailenin tedavi için maddi gücü yetmedi. Bu sırada zamandan kaybeden ve tedavi için yaş sınırını aşan Merve’yi kilosu hayatta tutuyor. Belli bir kilonun üzerine çıkmamak için çoğu zaman aç uyuyan Merve için Gelibolu başta olmak üzere tüm Türkiye’de ve Çanakkale’de de  yardım kampanyası başlattı.
Gelibolulu Müzisyenler Güçlerini Yeniden Merve İçin Birleştirdi
Minik Merve’nin tedavi masraflarını karşılamak amacı ile çeşitli konserler ve gösteriler düzenlenmişti. Esnafların da destek verdiği Merve için  bu kez de yerel sanatçılar güçlerini birleştirdi.  Gelibolu’da gerçekleştirecek ‘Merve’nin Düşü’ yardım Gecesinde, hepsi birbirinden güzel solistler  Merve için şarkılar seslendirecek.  Gelibolunun güçlü seslerinden Gonca, İsmail Ş. Paşalı,  Yakup Asan ve Dilara sahne alacak. Konserin gelirleri minik Merve’nin tedavisi için bağışlanacak.
 
Cuma Deren