Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçinin ağırlaşan masraflarına can suyu olan projesini sürdürüyor.
ODA KARARLI, BU PROJE SÜRECEK “GELİŞ FİYATINA TOHUM”

Bu Yıl da Üreticiye, Geliş Fiyatına Tohum Desteği
Oda Başkanı İsmail Pehlivan, bir kalem de olsun, üreticin rahat nefes almasına vesile olan bu uygulamayı sürdürülebilir kılmayı sağladıklarının altını çizdi.Amaçlarını açıklayan Pehlivan; “Üretim üssü olacağız..” dedi.

İLK PARTİ TOHUMLAR GELDİ
Bayramiç Ziraat Odası, hiç kar elde etmeden geliş fiyatına getirilen buğday, arpa, yulaf ve tritikale gibi sertifikalı tohumların, ilk partisinin dağıtıma hazır olduğunu duyurdu.
-----------------------------------
ZİRAAT ODASI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILDI, ÜRETİM MALİYETİNDEN,  BİR KALEM ÇIKTI…!
------------------------------------
Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı, örnek alınması gereken projesini azimle sürdürüyor. Bu sayede, artan üretim maliyetinden bir kalem çıktı, Çiftçiye nefes olan ‘Geliş fiyatına tohum’ projesi yüzleri ayrı bir güldürdü.

Oda başkanı İsmail Pehlivan, kar güdülmeden, geliş fiyatına dağıtılacak tohumların ilk partisinin ilçeye ulaştığını açıkladı.
 Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçinin ağırlaşan masraflarına can suyu olan projesini sürdürüyor.
Ziraat Odası’ndan, Bu Yıl da Üreticiye Tohum Desteği Geldi. Oda Başkanı İsmail Pehlivan, bir kalem de olsun, üreticin rahat nefes almasına vesile olan bu uygulamayı sürdürülebilir kılmayı sağladıklarının altını çizdi, “Bayramiç, Çanakkale’ nin üretim üssü olacak” dedi.
İLK PARTİ TOHUMLAR GELDİ
Bayramiç Ziraat Odası, hiç kar elde etmeden geliş fiyatına getirilen buğday, arpa, yulaf ve tritikale gibi sertifikalı tohumların, ilk partisinin dağıtıma hazır olduğunu, tohumların 1. Partisinin geldiğini, Çiftçilere kar etmeden geliş fiyatına dağıtımın yapılacağını bildirdi.
Toplamda, 3 partide tohum dağıtımı yapılacağı öğrenildi.
SIFIR KAR, ÇOK ÜRETİM…
Bayramiç Ziraat Odası hiç kar elde etmeden geliş fiyatına İlçeye getirilen buğday, arpa, yulaf ve tritikale tohumlarını üreticiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını açıkladı.
 Projenin üreticiden tam puan aldığını ve talebin fazlalaştığını dile getiren Oda yönetimi, bundan dolayı tohumların 3 parti şeklinde ilçeye ulaşacağını bilgisini üreticiyle paylaştı.
BÖLGE İKLİM KOŞULLARINA UYUMLU, 150 TON TOHUM
Ziraat Odası Genel sekreter Yardımcısı Eren Mutlu; “150 tonluk tohumların 1. partisi ilçeye geldi.
Yaklaşan ekim dönemi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda Bayramiç Ziraat Odası üreticiye aracılık ederek,  bölge iklim koşullarına uygun sertifikalı buğday, arpa, yulaf ve tritikale tohumlarını temin ediyor.. Bu proje dahilinde, ilk parti tohumlar dağıtılmak üzere hazır edildi.” diyerek, üreticiyi bilgilendirdi.
Genel Sekreter yardımcısı. Eren Mutlu gözetiminde üreticiyle buluşturulan ilk parti tohumlar, üretim giderleri giderek artan çiftçinin bir nebze de olsa yüzünü güldürdü.
Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Üreticinin her gecen gün artan maliyetler altında ezildiğine dikkat çekti
ÜRETİM MALİYETİNDE HER KALEM, MİSLİYLE  KATLADI
Yükselen mazot, gübre fiyatları maliyeti de yükseltiyor. Ziraat Odası olarak bizlerde hiç bir kar elde etmeden direk üreticiye bir nebzede olsa destek olmak için anlaştığımız bir şirketten, mavi sertifikalı 1. sınıf sertifikalı buğday, arpa, yulaf ve tritikale tohumu getiriyoruz.
UYUMLULUĞUNU ARAŞTIRDIK
Bu cins tohumlar bölgemiz koşullarında en yüksek verim alınan ürünler. Her koşulda üreticiye destek olmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin kalkınmasında önemli katma değer sağlayan çiftçimize oda olarak desteğimiz sürecek” vurgusu yaptı.
Pehlivan, Nakliye ücretinin oda tarafından karşılandığını söyledi, şöyle devam etti:
“Bayramiç’i üretim üssü haline getirmek için uğraş veriyoruz. Bu projemizde herhangi bir kar amacı gütmeden odamıza geliş fiyatları ile tohumlar üreticimize sunuluyor.
Biz her zaman üyelerimizin ve üreticilerimiz yanındayız. Hizmet için geldik. Gereken her türlü desteği ve yardımı yapmaya hazırız.”
İKLİM KOŞULLARINA UYUMLU, O ÇEŞİTLER…
Oda Tarafından Getirilen Tohum Çeşitleri ve Fiyatları da, üreticiye duyuruldu.
Buğday Tahum Fiyatları; Flamura85 (Kılçıklı): 11.62TL - Gelibolu (Kılçıklı) 11.62TL – Saban (Kılçıklı): 11.62 TL - Anafarta (Kılçıklı)  11.62 TL – Kate A1 (Kılçıksız) 11.62 TL - Pehlivan (Kılçıksız) 11.62 TL, Arpa Tohum Fiyatları Bravo (2 Sıralı) 12.12 TL – Yaprak (6 Sıralı) 12.12 TL, Yulaf Tohum Fiyatları: Kahraman 12.12 TL, Tritikale Tohum Fiyatı Tatlıcak 97 (Tritikale) 12.96 TL'
Cuma Deren
 
Haber Merkezi