Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı ‘Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk’ Yaz Bilim Kampı – 2022  birinci etabı tamamlandı. Birinci etaba katılan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve kamp sürecihakkında bilgiler veren Proje yöneticisi Öğr. Gör. Arzu Bayındır  “Proje Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak  planlandı. Kamp programı 01- 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında konaklamalı, yedişer günlük  programlarla iki dönem olarak birinci etabı Çanakkale’de gerçekleştirildi.  I. Dönemin 01- 07 ağustos 2022 tarihleri arasında   şehit ve gazilerimizin çocukları ile  Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Lapseki, Gelibolu, Merkez, Merkez Köy, YİBO Akçakoyun,  Yenice ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 24 öğrencinin  katılımı ile gerçekleştirdik. Projemiz kapsamında kampımıza katılan öğrencilerimize bilim alanında pek çok  konularda öğrenmeleri gerçekleştirdik.” Dedi.

16 Yıldır Devam Eden ve En Fazla Öğrenciye Ulaşan Proje Oldu 
Bayındır, Proje TÜBİTAK 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programının 16. Yılında 11. kez desteklenerek sürdürülebilirliğini koruyan, yaygın etki bakımından en fazla öğrenci kitlesine ulaşan proje olduğunu belirtti
 Kampta yapılan projeler ve gerçekleştirilen etkinlikler hakkında da bilgiler veren Öğr. Gör. Arzu Bayındır “Projede kamp etkinliklerinde yaş grubu dikkate alınarak ana yerleşkenin Çanakkale Özel Koleji olduğunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu, Dardanos  ve Anafartalar Yerleşkelerinin tüm eğitim alanları ile  Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları, Troya Müzesi, Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkale Orman Bölge  Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldığını. Bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanlarının birer eğitim ortamı olarak kullanıldığını. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulmaktadır. Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde çok fazla deneyimi olan özellikle farklı üniversitelerden öğretim elemanlarıyla işbirliğine giderek oluşturuldu” dedi.

Burcu Erdal