Boşanma aşamasındaki eşini ve Avukatını defalarca tehdit eden 9 Ağustos’ta ise 2 çocuk annesi eşini vurarak öldüren Gencay Korur, polisler tarafından yakalanmıştı. Çanakkale Barosu Cinayet ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Cezaevine gönderilen katil zanlısının davalarının takipçisi olacağı belirtildi.

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 9 Ağustos’ta boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Korur’u (38) kayınpederinin evinde av tüfeğiyle vurarak öldüren Gencay Korur (40), tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Boşanma aşamasındaki eşini ve Çanakkale Barosuna bağlı Avukatını önceden teghdit etmesine rağmen önlemlerin alınmadığı cinayet ile ilgili Çanakkale Barosundan da yazılı açıklama yapıldı. Ayşe Korur’un geride bıraktığı çocuklar için Çanakkale Barosunun davanın takipçisi olacağı belirtilen açıklamada  “09.08.2022 tarihinde Çanakkale ili, Ezine ilçesinde Ayşe Korur'un boşanma aşamasında olduğu eşi Gencay Korur tarafından vahşice katledilmesi olayının, Baro Başkanımız Av. Soner AYDIN ve Baromuz Kadın Hakları Komisyonu olarak başından beri takipçisiyiz. Gencay Korur olaydan sonra kaçmış, Ayşe Korur'un ailesini ve meslektaşımızı da tehdit etmiştir. Baro Başkanımız Av. Soner Aydın'ın Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde çalışmışları neticesi şüpheli İzmir ili Dikili ilçesi yakınlarında kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmıştır.
Geride Kalan Çocuklar İçin Davanın Takipçisi Olacağız
Şüpheli hakkında üç defa uzaklaştırma tedbirine başvurulduğu halde, bu vahim olayın meydana gelmesi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ve 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmamasının ne denli yanlış olduğunu bir kez daha göstermiştir. İstanbul Sözleşmesi'nin öneminin anlaşılması, etkin tedbirlerin alınması için daha kaç insanın ölmesi, kaç çocuğun annesiz kalması gerekmektedir. Katledilen Ayşe Korur'un arkasında iki tane çocuğu kaldı ve çocukların geleceği ve üstün yararı adına baromuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile iletişim halinde kalarak, davanın takipçisi olacaktır” ifadelerine yer verildi.
 
Haber Merkezi