Başpehlivanların kol bağladığı er meydanında  Başpehlivanı Mustafa Taş oldu
Tarihimizin en önemli sporlarından biri olan Yağlı Güreş geleneğini yaşatmak  ve spora katkı sunmak amacı ile geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve bu yıl da Başpehlivanların ilgi gösterdiği 2. Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Güreşleri gerçekleştirdi. Çeşitli kategorilerde 100’e yakın  güreşçinin katıldığı Yağlı güreşler Kortej Yürüyüşü ile başladı. Başpehlivanların katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Bayramiç Belediyesi Önünden başlayarak Taşıyıcılar Kooperatifi önünde bulunan güreş alanında son buldu. Burada gerçekleştirilen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile güreşçilere er meydanına çıktı.  Farklı kategorilerde onlarca güreşçinin  kol bağladığı er meydanı tribünlerini de güreş severler  doldurdu.
Birbirinden güzel müsabakalara sahne olan Er Meydanına öğleden sonra ise Baş Pehlivanlar çıktı.  Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in yanı sıra geçen yıl Bayramiç Başpehlivanı İsmail Koç ile Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Tanju Gemici, Osman Aynur, Fatih Attı, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Faruk Akkoyun, Gökhan Arıcı, Mustafa Arslan, Nedim Gürel, Ertuğrul Dağdeviren, Kaan Kaya, Hasan Zeybek, Hasan Cengiz, Ramazan Bircan, İsmail Erkan, Sermest Bulut, Ali İhsan Batmaz, Mustafa Kemal Karaboğa, Serkan Serttürk, Mustafa Taş, Mustafa Batu, Turan Balaban, Yusuf Can Zeybek, İbrahim Çoraman, Şahali Kurt, Menderes Saltık, Süleyman Başar ve Salih Dorum’ın katıldığı Başpehlivanlık kuraları çekildi.  Kıran kırana geçen müsabakalarda finale kalan Baş pehlivanlardan  Mustafa Taş kemerin sahibi oldu.
Başpehlivanlık Kemerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Takdim Etti
Bayramiç’te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yağlı Pehlivan Güreşlerine Belediye Başkanı Mert Uygun’un misafiri olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katılım sağladı. Bayramiç Kardeş Belediyesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, final müsabakalarının ardından Başpehlivan olan Mustafa Taş’ın kemerini takdim etti.
 
Burcu Erdal