Marmara denizinin daimi canlıları arasında yer alan iskorpit, eşkina, sargos, karagöz, izmarit, mezgit, çırçır, ıstakoz, yengeç ve mercanlar başta olmak üzere, Marmara denizinde barınan canlıların ekosistemine zarar veren Hayalet ağların temizlenmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Hayalet Ağ Avcıları’ projesi kapsamında Marmara denizinden Bin 200 Metre ağ toplandı.
Mavi vatanı korumak ve Marmara’ya yeniden hayat vererek canlı türlerini korumak amacı ile hayata geçirilen projelerden biri olan ‘Hayalet Ağ Avcıları’ projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz koordinesinde oluşturulan 13 kişilik ekip Ocak ayında adeta Marmara’yı ağlardan çıkarmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Marmara Denizini ağlardan kurtarmaya çalışan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi proje ekibi bin 200 metre Hayalet Ağ temizledi
Canlılar Ağ Hapsinden Kurtuluyor
Balıkçıların kopan ağlarının oluşturduğu, Marmara’daki Canlılar için adeta ölüm hapsine dönüşen Hayalet Ağlar bir bir temizlenirken, canlılar için adeta yaşam alanı oluşturuluyor. Marmara denizinin yeniden canlıların yuvasına dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesine bağlı ekipler denizdeki ağları tek tek çıkarıyor.
Cuma Deren