Doğası ile dikkat çeken Çanakkale’de yürüyüş alanları, rotalar her geçen gün çoğalıyor. Buna bağlı olarak da yürüyüş aktivitelerine katılan vatandaşların sayısı da artıyor Bu kapsamda Türkiye Dağcılık Federasyonu, Çanakkale Dağcılık İl Temsilciliği ve Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş meraklılarına yönelik Yaz Yürüyüş Liderliği’ kursu gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kurs kapsamında eğitimler hafta başında başladı.   25 Temmuz-31 temmuz tarihleri arasında devam edecek kursa Edirne, Keşan, Ankara, İstanbul , Çanakkale merkez ve ilçelerinden 17 kursiyer katıldı. Kursiyerler 60 saatlik eğitimlerini tamamladıklarında ‘Yaz Yürüyüş Liderliği’ belgesi almaya hak kazanacaklar.
 ‘Yaz Yürüyüş Liderliği’ kursu Çanakkale’de başladı. Çanakkale merkez ve ilçeleri dahil Çanakkale’ye yakın illerden topla 17 kursiyerin katıldığı eğitim programının açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Dağcılık Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Başkan Yardımcısı Gülşah Gökmenoğlu “Yaz Liderlik Kursu Çanakkale Dağcılık İl Temsilciliğimizin Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim faaliyetleri arasına ilave dilerek düzenlenmiştir. Yaz Yürüyüş Liderliği Kursu‘nun Çanakkale’de açılan ilk eğitim faaliyeti olması açısından bizim için çok önemli. Bundan sonrada devam edecek seminer  ve eğitim faaliyetleri ile Çanakkale, yakın şehirlerimiz başta olmak üzere Marmara ve ege bölgesine hizmet edecektir. Bunların yanında Çanakkale Dağcılık İl Temsilciliğimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün  tam desteği ile ilk öğretim öğrencilerine yönelik sportif eğitim tırmanışlarına başlandı. Olimpik olan bu spor branşının yakın gelecek zaman içerisinde daha bilinir hale gelecek olup bu spor dalının alt yapısı şimdiden Çanakkale’ de oluşturulmuştur. Bu kursun Çanakkale’de düzenlenmesinin programına alan Türkiye Dağcılık Federasyonu başkan ve yönetimine, kursun düzenlenmesinde emekleri ve destekleri olan Çanakkale Genlik ve Spor İl  Müdürlüğüne, kursun sorumluluğunu bizim adımıza yüklenen “Rotamız Çırpılar Dağcılık kulübü” ve  Başkanı  Mustafa Göçmen’ e bu kursu yönetecek olan dağcılık antrenörümüz  Emrah Aykora hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dağcılık federasyonu İl Temsilcisi Başkan yardımcısı olarak kursun başarılı geçmesini diliyor ve geleceğin Dağ yürüyüş liderlerini, yıldız sporcularına ve hatta onları yetiştirecek olan antrenörlere şimdiden  teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi. 
60 Saatlik Teorik Ve Pratik Eğitim Gerçekleştirilecek
Kurs açılış törenine katılan Çanakkale Genlik ve spor il müdürlüğü, İl Gençlik Şube Müdürü İsmail Şener’ de şahsı ve kurumu adına kurs katılımcılarına hoş geldiğiniz diyerek “ Bu kursun oluşmasında, başlatılmasında ve tamamlanmasında  her zaman yanınızdayız. Kursun verimli bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşılırsa yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. “Yaz Liderlik Kursu” açılışında konuşma yapan Dağcılık Federasyonu 5. Kademe Dağcılık Antrenörü Doçent Doktor Emrah Aykora’ da “ kursun ilk gününe teorik dersler ile başlayacağız. Sonrasında kursumuzun son gününe kadar, hem yürüyüş hem teorik eğitim olacak şekilde uygulama ve teoriyi bir arada yaparak 60 saatlik eğitimimizi tamamlayacağız. Yazılı sınavın ardından Kursu başarı ile tamamlayıp “Yaz Yürüyüş Liderliği” belgesine sahip olacağız.” dedi.
 
Burcu Erdal