Anında Müdahale, Anında Önlem...
Balık Yerine, İnsan İstifi
Bozcaada kuzeybatısında icra edilen, Sahil Güvenlik görevi sırasında; şüphe üzerine bir balıkçı teknesi durduruldu, yapılan kontrolde göreni şaşkına çeviren o manzara ile karşılaşıldı.
Kuzey Ege Denizi'nde, Yasa Dışı Yollar ile sınır ihhali ile mücadeleyi yıllardır sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, 'bu kadarına da pes' dedirten görüntü karşısında şaşkınlIklarını gizleyemedi.
İnsan tacirleri, insan taşıma kapasitesi 20' yi geçmeyecek boyuttaki tekneye, Balık istifi yapıp,  9 çocuk, 13'ü de  kadın olmak üzere, tam 227 düzensiz göçmeni bindirdi. İnsan canını hiçe sayıp  ölüme yolculuğa çıkardı.
 
BU KADARINA DA PES ARTIK
BALIK OLSA, BÖYLE İSTİFLENMEZ
 
Sahil Güvenlik, Azrailin elinden bu kez de çekip aldı.  9 çocuk, 13 kadın, toplam 227 düzensiz göçmen, balık isitfi  edildikleri teknede, sözde umuda, aslında ölüme yolculuğa çıkmış iken hayata bağlandı.
Kuzey Ege Denizi'nde, Yasa Dışı Yollar ile sınır ihhali ile mücadeleyi yıllardır sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, 'bu kadarına da pes' dedirten görüntü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
ANINDA MÜDAHALE, ANINDA ÖNLEM...
BALIK YERİNE, İNSAN İSTİFİ
Bozcaada kuzeybatısında icra edilen, Sahil Güvenlik görevi sırasında; şüphe üzerine bir balıkçı teknesi durduruldu, yapılan kontrolde göreni şaşkmına çeviren o mazara ile karşılaşıldı.
Denizde insan yolculuğuna elverişsiz Balıkçı teknesinden, inanması zor ama, tam tamına 227 düzensiz göçmen çıktı.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı' nın, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak yürüttüğü, rutinleşen göçmen kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında, ekipler azrailin elinden yüzlerce canı çekip almayı başardı.
TCSG-66 Bot tarafından Bozcaada kuzeybatısında icra edilen, kontrol  görevi sırasında; şüphe üzerine bir balıkçı teknesi durduruldu.
Akıllara durgunluk getiren gelişme,  bu andan itibaren yaşandı. Teknede yapılan kontrolde, yükün balık avı için kulanılan ağ yada; kasa kasa avlamış balık değil, balık isitfi edimiş halde yolculuıa çıkarılan  düzensiz göçmen olduğu belirlendi.
TEKNENİN TAŞIYACAĞI KADARI KALDI; KALAN YÜZLERCESİ  SAHİL GÜVENLİKE TAHLİYE EDİLDİ..
Düzensiz göçmen sayısının çok fazla olması ve bu durumun can emniyetini tehlikeye düşürmesi nedeniyle, düzensiz göçmenlerin bir bölümü emniyetli bir şekilde TCSG-66 Bot üzerine alındı.
Balıkçı teknesinde emniyetli şekilde taşınabilecek sayıda göçmen bırakıldıktan sonra, en yakın limana ulaşmak üzere yola çıkıldı.
Bu sırada, balıkçı teknesi arıza yapınca, TCSG-66 Bot tarafından yedeklendı.
Yedeklenen balıkçı teknesi, Akçansa Limanı’na emniyetli şekilde getirildi.
Balıkçı teknesinde gerçekleşen detaylı kontrollerde; Afganistan, Bangladeş, Eritre, Pakistan, Somali, Suriye, İran ve Yemen uyruklu 205'i erkek, 13 kadın ve 9 çocuk olmak üzere toplam 227 düzensiz göçmen ile 2 Lübnan uyruklu organizatörün de yakalandığı kayda geti.
Düzensiz göçmenler ile organizatörlerin Adli işlemleri, Geyikli Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yürütülüyor
lnan bilgiye göre; düzensiz göçmenler,  Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. 2 organizatör ise, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
BİRİ BİTMEDEN, Bİ DİĞERİ
Sahil Güvenlik ekipleri, adeta can kurtarma yarışına girişti. 227 canın hayata bağlanıdğı anlarda, gelen bir ihbaür üzerineekipler yeniden hareketg eçti.
Saatler 05:17' yi gsöterir iken;  dendin yardım çağrısı geldi.
Çağrının yapılıdğı lokasyonda, başlatılan arama kurtarma faaliyeti kapsamında, Eceabat İlçesi Küçükkemikli Burnu açıklarında motoru arıza yapmış bir lastik bot içinde 3 erkek, 2 kadın ve 5 çocuk olmak üzere, Afganistan uyruklu toplam 10 düzensiz göçmen bulurnudğu tespit edildi.
Düzensiz göçmenlere ait işlemlerin, Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığınca sürdürülüdğü öğrenildi.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı unsurların, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 24 saat esasına göre devam etitikleri bilgisi, Yetkililerce yinelendi.
Burcu Erdal