Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförünün, Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftliği bulunan eğitimci Nazmi Arıkan'dan bir süredir haber alamayan çalışanları,  çiftlik evinde  Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in cansız bedenleriyle karşılaştı. Durumdan güvenlik güçlerine bilgi verilmesi üzerine jandarma olay yeri inceleme ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Arıkan ile Eker'in bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Arıkan ve Eker'in cansız bedenleri, otopsi için Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken Jandarma, fail ya da faillerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, “Çağdaş eğitimin ülkemizdeki önder isimlerinden, Atatürk ilke ve inkilaplarına yürekten bağlı, Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu, bayram tatili için bölgemizde bulunan Nazmi Arıkan'ın şoförü ile birlikte cinayete kurban gittiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Başta ailesi olmak üzere eğitim camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR?
Nazmi Arıkan, Yozgat'ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Burada ilkokul ve ortaokul eğitimi aldıktan sonra Tokat Öğretmen Okulu'nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Daha sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü'nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. Bolu Öğretmen Okulu'nda bir yıl öğretmenlik yaptı ve ardından özel dershaneciliğe geçti. MEF Dershanesi'nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği'ni okudu. 1996-1997 eğitim öğretim yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi'ni devralan Nazmi Arıkan, tek şube olarak aldığı dershaneyi 2004 yılına kadar geçen sürede 100 şubeye çıkardı. 2011-2012 döneminden bu yana başta İstanbul olmak üzere farklı illerde çok sayıda okul açan Nazmi Arıkan, kurucusu olduğu Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın özel öğretim kursları, temel liseler ve okullarında 7 bine yakın kişi çalışıyor.