Açıklamasında yeni açılan ve UEFA standartlarında bir sahaya kavuştuklarını belirten Fadıl Kurt şöyle devam etti, "Sahamızın açılması ile bambaşka bir çehreye büründük diyebilirim. Son 2 hafta da aldığımız galibiyetler de bunun göstergesi oldu. Maçlarımızı, antrenman yaptığımız saha yerine, başka bir ilçenin sahasında oynamak, süper amatör kümede yeni olan takımımız için büyük bir dezavantaj teşkil ediyordu. Saha ve seyirci avantajımızın olmaması rakiplerimizi cesaretlendiriyordu. Çünkü Bayramiç, rakip takımlar için deplasman olmuyordu. Şimdi maçlarımızı yenilenen stadımızda oynuyoruz ve seyircimizin takıma olan desteği her geçen gün daha da artıyor. Böyle olunca futbolcularımızın cesaretleri ve kendilerine olan öz güvenleri iki katına çıkıyor. Takım olarak disiplin içerisinde iyi çalışıyoruz. Tüm futbolcularımızın müthiş özverili çalışmaları var.  Bundan önceki aldığımız başarısız sonuçlar kesinlikle çalışmalarımızın karşılığı değildi. Takım olarak daha iyi bir konumu hakediyorduk. Ancak sonuçlar hiçte bizim istediğimiz gibi gitmedi.
Aslında bundan önce kaybettiğimiz maçlarda bile gerçekten yenilgiyi hakedecek bir futbol oynamamıştık. Bir tek liğin ilk maçı olan Arslancaspor maçı hariç, yenildiğimiz maçlarda bile rakibimizden üstün ve çok daha fazla net gol pozisyonuna giren takımdık. Ancak bu pozisyonları değerlendiremiyorduk. Son 2 hafta da, kendi saha ve seyircimizin önünde önce Bozcaadaspor, sonra da Kepez spor maçında, bu gol pozisyonlarını gole çevirerek maçlarımızı kazanmayı bildik. Bu 2 galibiyet, başta futbolcularımıza olmak üzere, hem yönetimimize hem de teknik heyet olarak bizlere büyük moral oldu.
 
     Kepez spor maçına gelince; Bu maça Bozcaadaspor maçını farklı kazanmanın verdiği moralle hazırlandık. Puan olarak ligdeki durumumuz, Kepez spor maçının önemini daha da arttırıyordu. Kazanmamız halinde rakibimiz Kepez sporun puan olarak üzerine çıkacaktık. Bir bakıma bizim için 6 puanlık maçtı diyebiliriz. Kepez spor süper amatör kümenin en dengeli takımlarından birisi, Murat Arslan ve Rasim Öz hocaların önderliğinde son yıllarda özellikle alt yapılarda önemli işler yaptılar. A takım olarakta süper amatör kümede başarılarından söz ettirdiler. Bu sebepledir ki zor bir maç bizi bekliyordu. Zaten maçta beklediğimiz gibi zor oldu. Çok mücadeleci ve heyecanı yüksek bir maç oldu. İlk yarının son 15 dk.sı ve 2.ci yarının tamamında rakibimizden daha üstün bir futbol oynadığımızı söyleyebilirim. İlk yarıyı 1-0 önde kapatmanın moral ile 2.ci yarıya başladık ve bir çok gol pozisyonu ürettik, ancak takımı rahatlatacak 2. golü atamadık. Maçın belkide en kıritik anı bu yarıda yakaladığımız penaltıyı gole çevirememek oldu. Gole çevirebilsek maç 2-0 olacak, rakibin direnci kırılacaktı ve işler bizim için daha da kolaylaşacaktı. Ancak penaltıyı kaçırdık. Bu durum rakibin direncini arttırdı ve nadir yaptıkları bir atakta golü atarak maçı berbaerliğe getirdiler. Golden sonra seyircimizin desteği ile de öne geçmek için bir çok atak yaptık net pozisyonlar yakaldık. Ancak fırsatları cömetçe harcadık. Bu süreçte baskılı oyunumuzun karşılığında yine bir penaltı daha kazandık ve bunu gole çevirdik. Öne geçtikten sonra da gol girişimlerimiz devam etti. Ancak ani gelişen Kepezspor atağında ceza sahasının içi mi, dışı mı tartışmalarının yaşandığı bir pozisyonda maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Son dakikalarda gelen bu penaltı atışını kalecimiz Tolga kurtardı. Gol olsaydı geriye kalan çok az sürede galibiyet gölünü atabilirmiydik bilmiyorum ama neticede kazanmayı başardık ve rakibimiz olan Kepez sporun puan olarak üzerine çıktık. Hakettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Futbolcularımı yürekten kutluyorum. Çünkü maçı kazanmaya inanmışlardı. Kazanmak için varlarını yoklarını ortaya koydular. Saha içerisindeki her iki takım futbolcularının da,dişe diş ama centilmenlik sınırları içerisindeki mücadeleleri de takdiri fazlası ile haketti diye düşünüyorum.
     
Taraftarımızın takıma olan desteği her geçen gün artıyor. Buda bizleri memnun ediyor. Taraftar her zaman itici bir güçtür, bunu Kepez spor maçında bir kez daha gördük. Takımdan desteklerini esirgemesinler. Ezine spor kişlerin değil, tüm Ezinelilerin takımıdır. Sen-ben, biz-siz yok, sadece Ezinespor var. Herkes bu bilinçte olmalı. Belediye Başkanımız Haluk Babaoğlu ve Mehmet Akyün Başkanlığındaki yönetim kurulumuz zaten her zaman yanımızdalar, takımımızdan desteklerini hiç bir zaman esirgemediler. Sloganımız “ Ezine için, Hep Birlikte “ diyerek bu hafta oynayacağımız Lapseki spor maçına hazırlanacağız" dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi