Dünyanın bir çok yerinde farklı etkinlikler gerçekleştiren Red Bull, ülkemizde de bir çok yarışma ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda kıyısı bulunan illerde yıllardır süre gelen bir gelenek olan yağlı direk yarışmaları  bu yıl bir çok ilde Red Bull sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Trabzon ve Alanya’nın yanı sıra Çanakkale’de de gerçekleştirilen yarışma ayakları yerden keserken zorlu mücadelelere sahne olan yaplı direğin ucundaki Türk Bayrağını alan kişi ise  Nedim Evreşe oldu.

Kabotaj Bayramlarının geleneksel yarışması haline gelen Yağlı direk yarışmaları, denize kıyısı olan hemen hemen her şehirde gerçekleştirilirken Çanakkale’de de bu yıl Yağlı direk yarışmaları Red Bul’un desteği ile gerçekleştirildi.  2021 yılından itibaren Red Bull Yağlı Direk olarak gerçekleştirilen, adrenalin tutkunlarını bir araya geştiren yağlı güreşler bu yıl   1 Temmuz Kabotaj Bayramında  Trabzon, Çanakkale ve Alanya’da gerçekleştirildi.  Katılımcıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ve yağa bulanmış kütüğün ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalıştıkları etkinlik Çanakkale Gömrük binasının önünde gerçekleştirildi.   Eğlencenin doruk yaptığı yarışmanın birincisi Nedim Evreşe, 12 metre uzunluğundaki yağlı direğin ucundaki Türk bayrağını almayı başardı.  İskelenin etrafını dolduran vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi. Yarışmayı kazanan Evreşe, ödülü olan tam altını Çanakkale Bölge Liman Başkan Vekili Cüneyt Aydemir'in elinden almasının arından etkinlik sona erdi.

 Şerife Erdem