Mevcut uluslararası öğrenci sayısını arttırma hedefinde olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), yurtdışındaki üniversiteler ile Erasmus, Mevlana, yüksek lisans ve doktora alanlarında ikili iş birliği anlaşmaları imzalayarak karşılıklı çalışmalar yürütülmesi için akademik ortaklıklar kurmaya devam ediyor.
 
Bu kapsamda; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Genel Sekreter Ayhan Monus, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Sungur, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ziya Arnavutoğlu’ndan oluşan heyet, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ülkelerinde çeşitli görüşmeler yaptı.
 
İlk olarak Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İştip Kentinde Belediye Başkanı Ivan Jordanov, makamında ziyaret edilerek İştip Belediyesi ile beraber organize edilen ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmacı olduğu “Prof. Dr. Sebahattin Zaim” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Diaspora Bakanı Xhemail Çupi, Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Lulzim Aliu ve Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi de hazır bulundu. Ardından İştip Belediyesi Kent Parkında Prof. Dr. Sebahattin Zaim Anısına Hatıra Ormanı ağaç dikimi ve basın açıklaması yapıldı. İştip kentinde bulunan Merkez Caminde dualar edildi.
 
İştip Müftüsü Nasir Rexhepi’yi makamında ziyaret eden heyet, ÇOMÜ ile ilgili bilgi paylaştıktan sonra Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, Kuzey Makedonya Milli Eğitim Bakan Yarımcısı Lulzim Aliu, Diaspora Bakanı Xhemail Çupi ile bir araya gelerek üniversiteler arasında iş birliğini daha iyi noktaya getirebilmek amacıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
 
Kuzey Makedonya Tarım Bakanlığının organize ettiği çalıştayda, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Sungur ÇOMÜ’nün ziraat alanındaki iş birliğini arttırmak için ortak çalışmalar gerçekleştirdiler. Ardında Kuzey Makedonya Tarım Bakan Yardımcısı Abdylshyqyr Adedini’yi makamında ziyaret ettiler. Kuzey Makedonya Tarım Bakanlığı heyeti kasım ayında kongreye katılmak için ÇOMÜ’ye geleceklerini ifade ettiler.
 
Heyet, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’i ve Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren Logos A Yayın Evi Müdürü aynı zamanda Tetova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan İsmail’i makamında ziyaret etti.
 
Görüşmelerin ardından Arnavutluk Cumhuriyeti Tiran Tarım Üniversitesi ve ÇOMÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Kaynak: Haber Merkezi