Bundan sonra belirlenen şehirlerde usta er olarak görev yapacak olan askerlerin yemin töreninde aileler de vatan evlatlarını yalnız bırakmadı.
Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen görevlerle adeta destan yazan Mehmetçiğe, katılmak üzere 20 gündür 116. Jandarma Eğitim Komutanlığında eğitim gören Jandarma erler, acemilik görevlerini tamamlayarak dün yemin ettiler. 2000 tertip erlerin yemin töreni116. Jandarma Eğitim Komutanlığında  gerçekleştirildi.  Protokol ve asker ailelerinin katıldığı törende coşku dolu anlar yaşandı. Askerlerin Marşlar eşliğinde tören alanına gelmesi ile başlayan programda Saygı Duruşu ve İstiklala Marşı okundu. Ardından  Çanakkale jandarma Eğitim Merkezi  Komutanı Vekili Albay  Ercan Özkan bir konuşma yaparak erlere ve ailelere seslendi. Konuşmaların ardından çeşitli alanlarda dereceye giren erlere belgeleri takdim edildi.  Belge takdiminin ardından erler yemin töreni gerçekleştirdi.  Törende erler silah ve bayrak üzerine yemin etti.

Tören Alanında Duygusal Anlar
Yemin töreninin ardından, törene gelen onlarca aile ile askerler kucaklaştı. Kimi günlerdir göremediği oğlunu, kimi arkadaiını, kimi de akrabasına kavuşurken tören alanında duygu dolu anlar yaşandı. Duyguların sel olduğu kavuşmanın ardından askerlere ve ailelerine Mehmetçiğin mutfağında hazırlanan yemekler ikram edildi.

Cuma Deren