KÖMÜR OCAĞI ÇALIŞANINA,
'TAŞ' ÇIKARTAN YÖNTEM...

Tütün mamüllerine gelen zamlar, kısa yoldan kazanç sağlamak isteyen Hırsızların iştahını kabarttı. Rafları sigara paketi dolu işyerinin duvarını deldirtti.
 
Piyasa değeri 300 bin TL olan paket paket sigaraları, taş ocağı çalışanlarına 'taş' çıkartacak ustalıkta beton duvarı delip çalan hırsızlar, Cevatpaşa mahallesinde günün konusuna dönüştü.

 ---------------------------------- 
KÖMÜR OCAĞI ÇALIŞANINA;
'TAŞ' ÇIKARTAN YÖNTEM...!
-----------------------------------
 
POLİS GİBİ, OLAYDAN HABERDAR OLAN HERKES ŞAŞKINA DÖNDÜ.
 
Tütün mamüllerine gelen zamlar, kısa yoldan kazanç sağlamak isteyen Hırsızlara duvar deldirtti.
 
Kömür ya da, Taş ocağı çalışanı olsa, bu ustalıkta bu yolu belki de seçmezdi. Hırsızlar zoru başardı, paket paket sigaraları çalmak için koca duvarı engel görmedi, özenle deldi.

Akıllara durgunluk veren yöntem, Çanakkale'nin hırsızlık tarihine geçti. 
Geçtiğimiz hafta Cevatpaşa Mahallesinde bir iş yerinin duvarını kırarak içeri giren hırsızlar Tütün mamüllerine gelen zamları frısat bildi, kısa yoldan kazanç sağlamak için duvarı bile kendilerine engel oarak görmedi.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan kapsamlı çalışmalar sonrasında, sigara çalmak içi duvar delen hırsızlar kıskıvrak edildi.
 
Son günlerde Çanakkale’de artan hırsızlık olayları karşıında,  Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri alarma geçmişti.
Gecelerini gündüz eden Asalyi ekipleri, 'bu kadarına da pes' dedirten son hırsızlık olayı karşısında hayrete düştü.
Meslekteki deneyimleri boyunca, benzerine rastlamadıkları girişime tanık olan Asayiş şubesi, duvar delip milyonluk sigara hırsızlığına karışan zanlıların peşine düştü.
Her şeyin zamlandığı bu dönemde sigaranın fiyatları da tavan yaptı. Tavan yapan sigaralara yönelik hırsızlık olayları da artmaya başladı.
Son olay ise geçtiğimiz hafta  Cevatpaşa Mahallesinde yaşandı.
Mahallede bir işyerinin duvarını kıran üç kişi 300 bin TL değerinde  sigara çaldı.
11 bin paket sigaranın çalındığı hırsızlık olayı ile ilgili titiz bir çalışma yürüten  Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmada  şüphelilerinin  N.K., C.H. ve S.H olduğu belirlendi.
Yakalanan üç hırsızdan alınan sigaralar sahibine teslim edildi.

Cuma Deren