Yangın bölgesinde görüntülenen en önemli fotoğraflardan biri de doğaya atılan şişeler oldu. İçindeki sıvılar tüketildikten sonra  gelişi güzel doğaya atılan cam ve şişelerin  yangın çıkardığını sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafla yayınlayan  Orman Genel Müdürlüğü, ‘Yangına Çöp Atma’ sloganı ile vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Ülkemizin güzide turizm cennetlerinden biri olan Muğla’da geçtiğimiz yıl yaşanan yangın sonrası binlerce hektarlık alan kül olmuştu. Bu sene de çıkan yangın günlerce süren ateş savaşçılarının büyük çabası ile kontrol altına alındı.  Geride kül bırakan yangında çarpıcı kareler de yakalandı. Bu fotoğraf karelerden birisi de içindeki sıvılar tüketildikten sonra ormana atılan cam ve şişelerin yer aldığı kare oldu. Küller arasında kalan camların yer aldığı fotoğraf karesini  Sosyal Medyada paylaşan  Orman Genel Müdürlüğü, doğaya atılan camların yangın çıkardığı yönünden vatandaşlar uyarıldı.  ‘Sebep Olma’  hashtag ile paylaşılan  fotoğrafa ‘Çöp atma yangına’ ifadeleri kullanıldı.

Doğaya Bırakılan Camlar Yangına Neden Oluyor
Çöp atma bilincinin bir türlü yerleşmediği toplumumuzda özellikle doğada gidilen her yere çöpler bırakılıyor. Kağıt çöplerin yanı sıra şişe kullanımının da arttığı günümüzde, özellikle doğaya bırakılan şişeler çevreyi kirletmekle yetmiyor, çoğu zaman yangına da neden olabiliyor. Gelişi güzel goğaya atılan bu camlar çoğu zaman neden olduğu yangınlar sebebi ile çok sayıda ağaç kül oluyor.

Şerife Erdem