Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinin katıldığı üç gün süreli Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliklerinde bu yılın teması olan 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği' konusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğin birinci gününde öğrencilere su kaynaklarını neden korumalıyız, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yöremizdeki balık türleri, doğa ve çevre bilincinin konusunda Su Ürünleri Mühendisi Füsun Erkan Yurdabak, Betül Güneş ve Ziraat Mühendisi Özgül Uçar tarafından sunum yapıldı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Müzesi gezdirildi. Bilgi verildi.
 
Etkinliğin ikinci gününde öğrencilere Çanakkale'nin Kepez beldesinde faaliyet gösteren ton balığı firmasının tesisleri gezdirildi. Balığın konserve olana kadar yapılan işlemleri ve neden balık tüketilmesi gerektiği konusunda sunum yapıldı. Ton balığı ikram edildi. Üçüncü günde öğrencilere Lapseki İlçesi Kemiklialan köyündeki yavru balık üretim tesisi gezdirildi. Yavru balık üretim aşamaları anlatıldı.
 
Etkinliklerin ardından öğrencilere Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Seydi Ali Doyuk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga ve Teknik Personelin katıldığı törenle katılım belgesi verildi.
 
İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ törende yaptığı konuşmasında; “2010 yılında ‘Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk’ ilkesiyle yola çıkılarak uygulanmaya başlanan, 2014 yılından itibaren ülkemizdeki 81 ilimize yayılarak "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında uygulan etkinlik, her yıl farklı tema ile işlenmekte, çocuklarımıza; doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmakta, tarımla buluşmalarını sağlamakta, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği konusunda bilgiler verilmektedir. Bu yılın teması olan Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği konusunda çocuklarımıza üç günlük dolu dolu bir program hazırladık ve gerçekleştirdik. Veriler bilgiler ve gördükleriniz sizlere inşallah faydalı olur” dedi. Katılım belgelerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.