Ayvacık Belediyesi Halı Sahası’nda düzenlenen futbol turnuvasında final heyecanı yaşandı. Final karşılaşmasında Babakalespor’u 5-1 mağlup eden Söğütlüspor turnuvanın şampiyonu oldu.

3 grupta 19 takımın mücadele ettiği futbol turnuvasında finale kalan Söğütlüspor ile Babakalespor arasında final maçı oynandı. Kupanın sahibi Söğütlüspor oldu. 3. Geleneksel Ayvacık Belediyesi Halı Sahası Futbol Turnuvası’nın final maçına Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Ayvacık Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, Ayvacık İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koç, Ayvacık Gençlik ve Spor Müdür Vekili ve Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, AK Parti Eski Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Emre Öz, Ayvacık Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Özcan Cengiz, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ünal Atıcı, köy muhtarları ve çok sayıda futbolsever katıldı.
Final karşılaşması öncesinde oynanacak üçüncülük karşılaşmasında Akçinspor, karşılaşmaya çıkmayan Yukarıköyspor’u 3-0 hükmen mağlup ettiği açıklandı. Ardından oynanan final karşılaşmasında kazanan Söğütlüspor oldu. Karşılaşma sonrasında kupa töreni düzenlendi. Kupa töreninde şampiyon olan Söğütlüspor’a kupasını Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, ikinciliği elde eden Babakalespor’a kupasını Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, üçüncü olan Akçinspor’a da ödülünü Ayvacık Gençlik ve Spor Müdür Vekili Harun Çetin takdim etti. Ayrıca kupa töreninde en iyi kaleci, en güzel gol, en centilmen takım ve mansiyon ödülleri de sahiplerini buldu. Ödüllerini Ayvacık Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, Ayvacık İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koç, Ayvacık Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Yeşil ve Ayvacık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yavaş tarafından verildi.
Kupa töreninde ayrıca turnuvayı yöneten hakemlere plaketleri Ayvacık Kaymakamı İlker Eker tarafından verildi. Törende konuşan Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, turnuvanın düzenlenme aşaması dahil olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, şampiyon olan Söğütlü Spor takımını tebrik etti. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram da kupa töreninde konuşarak, bu tür etkinliklere karşı her zaman destekte bulunmaya devam edeceklerini söyleyerek, turnuvayı düzenleyen komite üyelerine teşekkür etti. Ayvacık Halı Saha İşletmecisi Ali Tunca ve turnuva komitesi temsilcisi Mehmet Yavaş tarafından turnuvaya desteklerinden dolayı Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’a teşekkür plaketi verildi. Yüzlerce futbolseverin ilgi gösterdiği turnuva şampiyon takımın eğlencesi ile renkli görüntüler oluşturarak son buldu.