Sağlık Bakanlığı’ nın kur farkından doğan maliyetler nedeni ile aralarında Çanakkale’ nin de bulunduğu bazı illerde hava ambulans hizmetlerini durdurduğu yönündeki gelişmeleri üzüntü ve endişeyle takip ettiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu; “Hava Ambulansı, Hepimize Gerekli” dedi. .
HA DENİLİNCE ULAŞILMAZ, İKİ ADAMIZ VAR…!
İnsan hayatına dokunan kamusal hizmetin durdurulması ya da iptalinin kabul edilemeyeceğini savunan Konsey Başkanı;
“Her şeyden önce, ‘ha deyince’ ulaşılması zor iki adamız var.
Saniyeler önemli iken, Hava ambulansı son derece gerekli iken, Kur farkı bu önemli hizmeti durdurmamalı” görüşünü savundu.
----------------------------------  
‘Kur farkı’ gerekçesine, veryansın etti;
“İNSAN HAYATI, DOLARLA ÖLÇÜLEMEZ”
---------------------------------
Ha deyince, ulaşılamaz adresler için önemli, Hava ambulansının gerekliliğine dikkat çekti, Kur farkına bağlı olarak duran hizmet için sesini yükseltti.
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu; “Gökçeada ve Bozcaada başta, uzak ilçelerimiz için kötü haber anlamı taşıyan gelişme, endişe verici” dedi”
HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADAN, SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI…
Kent Konseyi Başkanı Kızoğlu; “Sağlık Bakanlığımızın kur farkından kaynaklı işletme maaliyet artışını aşacak bir yöntem geliştireceğine olan inancımla, insan sağlığına verilen değerin her şeyden önemli olduğuna inanarak, ambulans helikopterin herhangi bir can kaybı yaşanmadan, vatandaşlarımız mağdur olmadan görevine devam etmesi için yetkililere çağrıda bulunuyorum.” İfadesini kulandı.
İnsan hayatına dokunan kamusal hizmetin durdurulması ya da iptalinin kabul edilemeyeceğini savunan Konsey Başkanı; “Her şeyden önce, ‘ha deyince’ ulaşılması zor iki adamız var.
Saniyeler önemli iken, Hava ambulansı son derece gerekli iken, Kur farkı bu önemli hizmeti durdurmamalı” görüşünü savundu.
Çanakkale’de herkesin büyük bir heyecan ve mutlulukla karşıladığı ve 2009 yılında başlayan Ambulans Helikopter işleyişinin,  Şehitler coğrafyası için çok öneli bir hizmet olduğunun altını çizen Kızoğlu;
BU NHİZMET, BİR ÇOK HAYATI, YAŞAMA BAĞLADI..
“Çanakkale boğazının girişindeki Bozcaada ve Gökçeada’da 12 ay yaşamını sürdüren vatandaşlarımız başta olmak üzere ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız içinde hayati önemde rol oynamış birçok hayat kurtarmıştır.
Ambulans Helikopter, profesyonel imkânlarla tam teşekküllü hastanelere hasta sevki konusunda büyük bir imkân sağlarken, deniz ulaşımının mümkün olmadığı havalarda bile adalarımızda sağlık sorunu yaşayan birçok hastaya yardım elini uzatmış adeta derman olmuştur.
Bu bağlamda hiçbir prosedür, hiçbir rakamsal değişim insan hayatından değerli değildir. Çanakkale'miz için çok önemli olan bu hizmetin devamını sağlama adına gerekli düzenlemeyi yapmanızı talep ediyorum.” diyerek, isteminin Çanakkale İçin olduğunu vurguladı.
Cuma Deren