Çocukların İslam dininin değerlerinin insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark etmelerini, Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak tanımalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimini sağlamak amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş Kur’an kursları tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale İl Genelinde de kurslar açıldı. Açılan Kurslardan biri de Ezine Müftülüğüne bağlı Hatice-Rahmi İşler 4-6 yaş Kuran Kursu oldu. Kursa katılan öğrenciler  yıl içinde çeşitli etkinlikle ve dersler gördü. Yıl sonuna yaklaştığımız bu günde Kursa katılan öğrenciler tarafından yılsonu göserisi gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan programa İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, Ezine İlçe Müftü Vekili Tolga Yaylagül, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu "Eğitim ilk olarak ailede başlar. Daha sonra yetiştirildikleri yerler ve ortamlarda şekillenir. İşte bu noktada çocuklarımızın geleceklerini şekillendirme ve dinine, vatanına, milletine bağlı olarak yetişmeleri noktasında aileler olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu vesileyle yorucu ama güzel bir dönemi geride bırakan kıymetli meslektaşlarıma, siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrenciler gösteri gerçekleştirdiler.  Gerçekleştirilen gösteride öğrenciler, yıl içinde kursta öğrendikleri oyunları, okumaları ve çeşitli gösterileri sergilediler. Miniklerin yıl sonu gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.
 
 Burcu Erdal