Bir dönem, İskeleye Kapak atma’ sorunu yaşandı, sonra tüm seferler saate bağlandı, şimdi de Çardak hattı tamamen kapandı.
Türklerin Rumeli’yi Fethinde izlediği tarihi rotanın başlangıcı Çardak’ tan, bundan böyle tek bir deniz aracı, İskeli kullanım hakkı sonlandı diye Gelibolu yönüne sefer alamayacak.
 
-----------------------------------------
40 YILDIR ULAŞIM SAĞLIYORDU
ÇARDAK HATTI TARİH OLDU
----------------------------------------

Lapseki-Gelibolu hattında, deniz ulaşımının 40 yıllık alternatif rotası, iskele kullanım süresi dolduğu gerekçesiyle, deniz ulaşımına kapandı. GELÇAR feribotları, Çardak’ tan çekildi.
Lapseki Çardak başta, Gelibolulu vatandaşların tepkisi ortak ifade ile bir ağızdan geldi; "GESTAŞ' ın, GELÇAR' a yaptırımı, Vatandaş İçin Zulme Dönüştü "
Deniz ulaşımında, Tır ve kamyonlar için alternatif adres Çardak hattının kapanmasına, tepkiler sürüyor. Birçok vatandaş; “Bunun adı, GESTAŞ Tekeli” diyerek, gelişmeye isim verdi.
Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesindeki feribot iskelesi, kullanım izninin dolması gerekçesi ile deniz araçlarının yanaşmasına kısıtlandı. İskele kullanıma kapatıldı.
Konuya ilişkin açıklamada, zaman ve gün şartının belirtilmemesi dikkat çekti. Bu bilgilendirme, vatandaşların aklına, yanıtı aranır sorular getirdi.
Türklerin Rumeli’yi Fethinde izlediği tarihi rotanın başlangıcı Çardak’ tan, bundan böyle tek bir deniz aracı, Gelibolu yönüne sefer alamayacak.
Çardak iskelesinin kapanmasına, vatandaş yorumu gecikmedi; "GESTAŞ' ın, GELÇAR' a yaptırımı, Vatandaş İçin Zulme Dönüştü...! "
Bir dönem, Çardak İskelesine Kapak atma’ sorunu yaşandı, sonra tüm seferler saate bağlandı. Şimdi de GELÇAR’ ın Çardak hattı tamamen kapandı.
Çardak- Gelibolu arasında duran seferler, en çok da Nakliyeci esnafını olumsuz etkiledi.
Tır ve kamyon gibi, büyük tonajlı araçların boğaz geçişinde önemli rol oynayan ve 40 yılı aşkın süredir Çardak-Gelibolu hattında deniz ulaşımını sağlayan feribotlar, Çardak iskelesinin kapanması sonucu adeta tarih oldu.
Eğitim Öğretim döneminin tamamlanması ve yaz tatilinin başlaması ile birlikte feribot yoğunluğu oluşması beklenen Boğaz hattında, kuyrukların eritilmesinde önemli rolü bulanan Çardak hattının kapanması ardından, özellikle önümüzdeki Kurban bayramında beklenen yoğunluğun, tam bir trafik keşmekeşine yol açacağı ileri sürülüyor
Gelibolu ve Lapsekililere göre, Çardak iskelesinin feribot seferlerine kapanması kararı, tatile çıkacakların köprüye yönlendirilmesi için alındı. Birçok vatandaşın: “Bu sayede, köprüden geçiş sayısı artacak” görüşünü savunduğu gözlendi.
KARAR ÜZERİNE, GESTAŞ DUYURUSU.
GESTAŞ internet sitesinden bir duyuru yaptı. Çardak İskelesi'nin kullanım izninin sona erdiğini, Gelibolu'dan gerçekleşecek seferlerin, Lapseki’ ye yapılacağı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamada şu ifadeler yer buldu; "Gelibolu-Çardak Hattı yolcularının dikkatine! Çardak Feribot İskelesi, kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatılmıştır. Gelibolu İskelesi'nden gerçekleştirilen tüm seferlerimiz, Lapseki'ye yapılmaktadır. Anadolu yakasından Boğazı geçişte ise, Çardak İskelesi'nden seferler yapılamamakta, tek geçiş noktası olarak Lapseki İskelesi kullanılmaktadır. "
Cuma Deren