Sahil Güvenlik, Sağlık, İlçe Tarım Lojmanları başta olmak üzere kurumların lojmanları bir bir yenilenirken Eğitim kurumunun lojmanları ise hala yenilemeyi bekliyor. Adada Mağdur olan eğitim çalışanları bu sorunun çözülmesini istiyor.

 Adada eğitim hizmeti veren öğretmen ve eğitim çalışanlarının barındığı lojmanların yıkılması ve yerine yenilerinin yapılmaması adada eğitim hizmet verenleri zor durumda bırakıyor.  Turistik bölge olması dolayısı ile adada yaşanan pahalılıktan da dert yanan  eğitimciler lojmanların bir an önce yapılması isteniyor.  Eğitim İş Çanakkale Şubesi bir basın açıklaması yaparak adada yaşanan barınma sorununu dile getirerek “Bozcaada da Millî Eğitim Bakanlığı personeli olarak (idareci, öğretmen, memur ve hizmetli personel) 50 ye yakın devlet memuru bulunmaktadır. Bu 50 ye yakın öğretmen, idareci ve destek personeline sadece 2 adet lojman tahsisli olarak verilmiştir. Bu hangi mantıkla açıklanabilir. Son 10 yıl içerisinde Bozcaada da Milli Eğitime ait 8 daireli lojmanlar yıktırılmış olup, yerine yenileri yapılmamıştır, oysa Bozcaada’da sahil Güvenlik Lojmanları yeni yapılmıştır, Sağlık Lojmanları yeni yapılmıştır, ilçe Tarım Lojmanları onarımdan geçirilmiş ve yenilenmiştir, emniyet Lojmanları yenilenmiştir” dedi.

Öğretmen ve Eğitimcilere Lojman Yok
 Rğitim İş’ten yapılan yazılı açıklamada Tüm kurumlara ait lojmanların tek tek yenilenmesine rağmen öğretmenler için hala bir adım atılamadığı belirtilerek “Bozcaada da öğretmenlere lojman konusunda zulüm yapılmakta ve öğretmenler aileleri ile birlikte mağdur edilmektedirler. Bozcaada’da yapılan lojman tahsisleri usulsüz yapılmaktadır. Durumun incelenmesi ve aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Gestaş’ın geçici personeline lojman tahsisi yapılırken kıdemli öğretmen ve devlet memurlarına lojman yok denmektedir. Bozcaada sporun sporcularına lojman tahsis edilirken, ailesiyle adaya atanan öğretmen ve devlet memurlarına lojman yok denmektedir. Bozcaada’ da görev yapan öğretmenler ve diğer kamu görevlileri lojman konusunda büyük sıkıntı yaşamaktadır. İlgililerden çözüm konusunda gerekenin yapılması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi