Yarınlarından emin olan bir devletin güvenliğini, huzurunu sağlayan Türk Jandarma Teşkilatının 183’üncü kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor.  Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Jandarma Komutanlığı tarafından da çelenk koyma programı gerçekleştirildi.  Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Tolga Yağan, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş ve beraberindeki Jandarma personeli, Türk Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vali İlhami Aktaş’ ı ziyaret ettiler.
Mazisi Üstün başarılarla dolu geçmişte olduğu gibi bugün  de gösterdikleri kararlı hizmet anlayışı ile geleceğe ışık tutan Türk Jandarma Teşkilatı, emniyetin, asayişin, yurt savunmasının da kahramanları olmuşlardır. Kahramanlar ordusunun 183. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de törenlerle kutlandı.     Jandarma Teşkilatı'nın 183'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle  Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  törene İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Albay Tolga Yağan, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı Albay Ufuk Yetiş ve jandarma personeli katıldı. Tören, İl Jandarma Komutanı Saruhan’ın, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Albay Tahsin Saruhan, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Tolga Yağan, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş ve beraberindeki Jandarma personeli, Türk Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vali İlhami Aktaş’ ı ziyaret etti.
Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Tolga Yağan, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş ve beraberindeki jandarma mensupları ile bir süre görüşerek sohbet etti.  Çanakkale’nin güvenliği ve huzurunun sağlanmasında Jandarma teşkilatının büyük katkıları olduğunu ifade eden ve Türk Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Tolga Yağan, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş ve Jandarma Personeline görevinde başarılar diledi.
 Vali İlhami Aktaş, Türk Jandarma Teşkilatının 183’üncü kuruluş yıldönümü dolayısı ile bir de mesaj yayınladı.  Vali Aktaş Mesajında “Milletimizin birliğini ve devletimizin bekasını her türlü tehdite karşı yüksek bir vazife şuuruyla koruyan, vatanı ve bayrağı için her türlü zorlu görevi üstlenen Türk Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.  Görevinin ifasında gösterdikleri üstün fedakârlık ve feragat örnekleriyle Jandarma Teşkilatımız, asayişten teröre, toplumsal olaylardan trafiğe, kaçakçılık suçlarından organize suç çeteleriyle mücadeleye kadar birçok alanda güvenliği sağlamakta suça ve suçluya geçit vermemektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin sevgisine ve güvenine mazhar olmuş Türk Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimiz ve devletimiz uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm mensuplarına aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Burcu Erdal