Öğrenciler atıklardan yaptıkları hayalindeki oyuncakları yaparak girdikleri yarışmada derece alanlara düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Çocukların geri dönüşüm bilincine katkı sağlamak ve hayal güçlerini geliştirmek,  gelecek nesillerin istediği şeyi yapabileceğinin farkına varması ve özgüveni yüksek bireyler olması amacı ile   Kızılay tarafından 2018 yılında hayata geçirilen   kültür, sanat, müzik gibi alanlarda ilgi ve yeteneklerini keşfedebilecekleri hediyelerin de verildiği   Hayalimle Dönüşen Oyuncak Projesi bu yıl Çanakkale’de gerçekleştirildi. Kızılay kültürünün yaygınlaştırılması ve toplumun Türkiye Kızılay Derneği’ne desteğinin artırılması amaçlayan kuruluş yıl dönümü etkinliği kapsamında İskele Meydanında gerçekleştirilen projenin açılış programına Vali İlhami Aktaş,  Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet Ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Türkiye Kızılay Derneği Kültür Sanat Müdürü İlyas Yıldırım, Türkiye Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanı Av. Erdoğan Madak, Türkiye Kızılay Derneği Çanakkale Şube Teşkilatı, Gönüllüler, Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen Uz, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, sivil toplum örgütleri,  öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Kızılay Derneği Çanakkale Şubesi’nin faaliyetlerini konu alan videonun gösterildiği Türkiye Kızılay Derneği’nin 154. Kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliğinde ‘Hayalimle Dönüşen Oyuncak’ projesinin koordinatörü İbrahim Saad, Türkiye Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanı Av. Erdoğan Madak, Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan günün anlam ve önemi dair konuşma yaparak Kızılay çalışmaları ve proje hakkında bilgiler verildi. Bir konuşma yapan Vali İlhami Aktaş da   “Milletimizin yardımseverlik ve dayanışma duyguları hayata geçiren Türkiye Kızılay Derneği gerek ülke içinde gerekse dünyada mazlumların umudu olarak her zaman göğsümüzü kabartmıştır. Bu nedenle de Türkiye Kızılay Derneği’ni desteklemek hepimiz görevidir. Bu vesileyle milletimizin yardımseverliğinin bir tezahürü olan Türkiye Kızılay Derneği’nin 154. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum” dedi.
19 Okuldan 150 Oyuncak Sergilendi
Türkiye Kızılay Derneği’nin 154. Kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Genç Kızılay Çanakkale’nin yürüttüğü atık malzemelerden çocukların yaratıcılığı ile oyuncak tasarlanmasını amaçlayan ‘Hayalimle Dönüşen Oyuncak’ projesinin tanıtımı da gerçekleştirildi.  Proje kapsamında Çanakkale genelinden 60 ilk ve ortaokula gidilerek bine yakın oyuncağın tasarlandığı ‘Hayalimle Dönüşen Oyuncak’ sergisinde gönüllülük esası çerçevesinde 19 okuldan 150 oyuncak sergilendi.  Sergilenen oyuncaklar arasından öğretmenlerin oluşturduğu jüri tarafından birinciliğe hak kazanan Ege Acar, Ekrem Efe Günay, Ahmet Enes Göksu, Sıla Ada Türk, Elif Aydın, Bade Tunç’un ödülleri Vali İlhami Aktaş ve Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan tarafından verildi.  Türkiye Kızılay Derneği’nin 154. Kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliği, Vali İlhami Aktaş ve protokol üyelerinin “Hayalimle Dönüşen Oyuncak” ve Türkiye Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı kadın teşkilatının halk eğitim merkezleri ile yürüttükleri proje kapsamında ürettiği ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.
Cuma Deren