Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün de destek verdiği gönüllülere  Orman Vatandır Bisiklet Turu start verdi. Ayvacık, Edremit, Dikili, Aliağa olmak üzere İzmir Orman Bölge Müdürlüğü farkındalık yürüyüşü ile son bulacak bu gönüllü hareketi orman yangınlarına farkındalık sağlayacak.
Ülkemizin en gür ormanlarına sahip olan Çanakkale ve Akdeniz yöresinde yaşanan yangınlar ormanları yok ediyor. Geçtiğimiz yıl Muğla ve Antalya’da yaşanan yangınlar adeta nefesimizi kesmişti.  Bu yıl da yangın sezonuna girdiğimiz bu günlerde hem yangınlara farkındalık oluşturacak hem de yeşil vatanı korumak adına  farkındalık olacak bir proje gerçekleştirildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün de destek verdiği, Çanakkale Bisiklet Platformu Orman Yangın Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen Orman Vatandır Bisiklet Turu start verdi.
Gönüllüler Pedal Çevirerek Farkındalık Oluşacak
Çanakkale Bisiklet Platformu Orman Yangın Gönüllüleri ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile orman yangınlarına karşı daha duyarlı davranılması ve tedbirli  olunmasının sağlanması, bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla Truva Atı önünde gerçekleştirilen start törenine Vali İlhami Aktaş,  Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Enver Demirci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ile Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri katıldı. Start Töreninde kısa bir açıklama yapan  Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci "Bu turun amacı orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak. Bugün başlayan etkinlik 12 Haziran tarihinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde sona erecek. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
321 Kilometre Pedal Çevirecek
Törende Çanakkale Bisiklet Platformu üyelerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen Orman Yangı Gönüllüsü eğitiminde başarılı olan kursiyerlere Vali İlhami Aktaş tarafından sertifika verildi. Orman Vatandır Bisiklet Turunun start töreninde İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilmek üzere Vali İlhami Aktaş tarafından 57. Alay Sancağı da Çanakkale Bisiklet Platformu üyelerine teslim edildi. Truva Atının önünden başlayan Orman Vatandır Bisiklet Turuna katılan 26 bisikletli, Ayvacık, Edremit, Dikili, Aliağa olmak üzere   321 kilometre pedal çevirecek İzmir’e ulaşacak. Çanakkale’de start alan bisiklet turu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü farkındalık yürüyüşü ile son bulacak.
Cuma Deren