Bu kapsamda Dernek tarafından  Türkan Saylan’da düzenlenen kermese  vatandaşların da desteği büyük oldu. 
2020 yılında Ankara merkezli olarak kurulan ve 3 aydır Çanakkale’de aktif olarak faaliyet gösteren 29 Ekim Kadınları Derneği,  çalışmalarını sürdürüyor.  Kadınların günlük hayat başta olmak üzere  hayatın her alanında destek olmak amacı ile çalışmalar yürüten Dernek, önceki gün de kermes düzenledi.  Kadınların yapmış olduğu çeşitli ev yemeklerinin satılarak, derneğe ekonomik anlamda katkı sağlanmasının amaçlandığı kermese  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan katılım sağlayarak, tebriklerini iletti.
Derneği tanıtmak ve ekonomik gücünü artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Çanakkale 29 Ekim Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Ceyda Demiroğlu, “ Derneğimiz, Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyeti savunan kadınlarımızı; genelde insan hakları, özelde de kadın haklarını savunmak amacıyla ve kadının toplumsal ve siyasal alandaki gücünü artırmak amacıyla kuruldu. Atatürk ilkelerine bağlı tüm kadınlarımızı da derneğimizin çatısı altında görmek isteriz. İstanbul Sözleşmesi bizim olmazsa olmazımız. Kadınlarımız son zamanlarda çok aşağılandı ve buna tepki göstermek amacıyla da bu etkinliği düzenliyoruz. Biz varız, her ortamdayız, her yerdeyiz ve güçlüyüz. Dernek etkinlikleri kapsamında; kadın eğitimleri amaçlıyoruz. Kadını güçlendirmek, yeteneklerini geliştirmek, var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bunu parasal anlamda kullanabilir duruma getirmek amaçlarımız arasında... Bir meslek sahibi edindirmek, yapmış olduğu çalışmaları sergilemek… Ancak ilk önce eğitim. Bugünkü etkinliğimizde, el yapımı yemekler var. Bu seferlik yalnızca yemek ancak önümüzdeki etkinliklerde el becerilerine yer vermek istiyoruz. 6 ay içerisinde yeni yönetim kurulumuz oluşacak,  üç ay içerisinde 60’a yakın üyemiz oldu. Talep çok fazla… Atatürk ilkelerine bağlı diğer kadın dernekleriyle de ortak çalışmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Gökhan da, “Çok büyük emek sarf ediyorlar. Özellikle kadın hakları konusunda derneklerin var olması önemli. Hepsi aydın kimlikler, dolayısıyla bir dernek kurdular, biz de destek veriyoruz. Cumhuriyetçi kadınlarımız inşallah başarılı olacaklar. Önümüzde seçimler var. Seçimlerde de muhtemelen halkı bilinçlendirme açısından çaba gösterecekler. Hepsi çok tecrübeli zaten başarılı olurlar diye düşünüyorum” dedi. Etkinlik, ev yapımı yemekler tükenene kadar devam etti.
 
Burcu Erdal