Merkez üssü Balıkesir olan depremler ardından, 1 ay kadar dikkatli olunması gerektiğini savunan Prof. Dr.Perinçek, dün meydana gelen bazı depremler ardından, çarpıcı bir çıkışa daha imza atı. 
ÇOMÜ' den emekli, Jeoloii Profesörü Perinçek; "Ayvacık dolayındaki hayalet faylar (MTA haritalarında olmayan fakat benim haritaladığım faylar) deprem yaratmaya devam ediyor.
Sözü edilen alanda ilk defa deprem olmadı. En son 2020 ve 2021 de olan depremleri 29 Ekim 2021 yılında bir harita örneği üzerinde dile getirmiştim.

ASSOS'U  YIKAN DA, BİR DEPREM OLDU...
Dün ve önceki yıllarda da bu bölgede depremler oldu. Hatta Assos antik kentini yıkan depremin de; Ayvacık güneyindeki faydaki hareketlilik nedeniyle yaşandığını; önceki paylaşımlarımda delilleri ile sunmuştum." ifadelerini kullandı.

---------------------------------
'DEPREM DEDE' HAYALET FAYLARA DİKAT ÇEKTİ
GÜNÜMÜZ DEPREMLERİNE,
TARİHSEL ÖRNEKLEMELER...
---------------------------------

Yaşanan her deprem sonrasında, kulakların  dikat kesilidği isim, Hayalet faylara dikkat çekti.
Depremleri bilimsel veriler ile değerlendirip, kamuoyunu bilgilendiren ve Çanakkalelilerin, 'Deprem Dede' diye andığı Prof. Dr. Doğan Perinçek, yaşanan son depremler üzerine bölgedeki Hayalet faylardanh söz etti. Çarpıcı değerlendirmelere imza attı.
Hafta sonunda yaşanan, Merkez üssü Balıkesir olan depremler ardından, 1 ay kadar dikkatli olunması gerektiğini savunan Prof. Dr.Perinçek, dün meydana gelen bazı depremler ardından, hayli dikkat çekici sözler etti.
 ÇOMÜ' den emekli, Jeoloii Profesörü Perinçek; "Ayvacık dolayındaki hayalet faylar (MTA haritalarında olmayan fakat benim haritaladığım faylar) deprem yaratmaya devam ediyor." yirek söze girdi, arıdndan da Haaletk faylara dikkat eçkti.
Perinçek hoca; "Sözü edilen alanda ilk defa deprem olmadı. En son 2020 ve 2021 de olan depremleri 29 Ekim 2021 yılında bir harita örneği üzerinde dile getirmiştim.

ASSOS'U  YIKAN DA, BİR DEPREM OLDU...
Dün ve önceki yıllarda da bu bölgede depremler oldu. Hatta Assos antik kentini yıkan depremin de; Ayvacık güneyindeki faydaki hareketlilik nedeniyle yaşandığını; önceki paylaşımlarımda delilleri ile sunmuştum." ifadelerini kullandı.
Depremler üzerine tedirginlik yaşayan Çanakkalelilere yönelik, sosyal medya hesabından  bir takım bilgliendirmede bulunan Perinçek hoca, böligedeki hayalet faylara vurguyaptı. 
Prof. Dr. Perinçek, önceki gece meydana gelen depremlerden bahisle, şöyle dedi; "Dün gece 22.15 den sonra Ayvacık dolayında 2.2, 2.1, 1.9 ve 1.6 büyüklükte dört hissedilmeyen deprem yaşadık.
Deprem haritalarında söz konusu alanda aktif fay yok gibi gözükse de, 2007 yılından bu yana alanda yaptığım çalışmalarda deprem yaratma potansiyeli olan fayları haritaladık."

Sözlerine Espri kattı; 
"FAYI PAYLAŞAMADIĞIM KÖPEK TARAFINDAN ISIRILDIM..."
Hayalet faylardan söz eder iken, bölgede yaptığı çalışmalar sırasında başınadn geçen bir anıyı da kaleme alan Perinçek hoca;
"Haritada kırmızı kesikli çizgiyle görülen faylar sözünü ettiğim zaman diliminde haritalandı. Bir keresinde fay izi sürerken, aynı iz üzerinde dolaşan bir köpekle karşılaşmış; fayı paylaşamadığımız için köpek tarafından ısırılmıştım. Kuduz aşısı olmayı ihmal etmedik tabii ki.
Bilindiği gibi Bandırma-Erdek-Biga-Karabiga-Çan-Bayramiç-Ayvacık dolayında yer alan aktif fayların yarattığı depremleri küçük dahi olsalar yakından izliyoruz.
Dün gece olan 4 deprem küçük olsalar da bizim dikkatimizi çektiler.
İzlemeye devam edeceğiz. Üstümüze düşen bilgilendirme görevini halkımızla paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Cuma Deren