Tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip biçimde akredite olarak Türkiye’de 210 üniversiteden 16 üniversite arasında yer alan ÇOMÜ’de kurumsal akreditasyon rapor özetini sunmak ve bundan sonrasında planlanan çalışmaları aktarmak için geniş katılımlı iç paydaş bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Genel Sekreter Ayhan Monus’un yanı sıra Senato Üyeleri, Kalite Güvence Komisyonu ve Danışma Kurulu Üyeleri, Bölüm Başkanları, Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının sekreterleri katıldı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada Kurumsal Akreditasyonun ÇOMÜ için çok önemli olduğunu vurgulayarak mevcut akreditasyonun korunarak 5 yıllık akreditasyona dönüştürülmesi ve araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket eden ÇOMÜ’nün en iyi noktalara gelmesi için çok çalışmak gerektiğini dile getirdi. Bu sürece pek çok kişinin emek vererek çalıştığını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Kurumsal akreditasyon, uluslararası arenada büyük bir anlam ifade ediyor. Bunun için öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Ancak ÇOMÜ’nün daha iyi bir noktaya gelmesi için daha fazla çalışarak üretmemiz gerekiyor” dedi.
 
Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ’nün aldığı akreditasyon başarısının sürdürülebilirliği için yapılması gereken çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Kalite Güvence Ofisi ve Kurumsal Akreditasyon Sorumlusu Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu ise akreditasyon çalışmaları ile ilgili raporlamaların doğru yapılmasının ve bölüm başkanlarının süreçteki rolünün önemli olduğunun altını çizerek konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi