Hükümetin bu sorunlara çözüm bulamaması belediyelerin halkı görmezden gelmesi ülke çapında artık büyük tepkiler toplamaya başladı. Sektörlerin sıkıntıları ise artık ortak bir noktada buluşmaya başladı. Çanakkale Motosikletli Kuryeler Başkanı Zeki Demir ve 2.Başkanı Durmuş Uçar Bulut motosikletli kuryelerin sıkıntılarını dile getirdiler.
Bütün sektörlerin acısı ortak, her gün artan fiyatlar, dengesiz ekonomi politikaları yüzünden sürekli yükseliş gösteren yakıt fiyatları, döviz kurları herkesin ortak sorunu. Yakıt fiyatlarının 25 tl civarlarında olduğu bugünlerde Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Zeki Demir ve İkinci Başkanı Durmuş Uçar Bulut gazeteniz Vitaminin sorularını yanıtladı. Çanakkale deki motosikletli kuryelerin başlıca sıkıntılarından bahseden Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Zeki Demir yaptığı açıklamada motosikletli kuryelerin en büyük sıkıntısının yakıt ve ekipman fiyatları olduğuna dikkat çeken Başkan Demir açıklamasına şu ifadelerle devam etti: ‘Biz bu mesleği yaparken en büyük sıkınt  ailemizi göremememizle başlıyor. İnsani koşullar altında çalışmıyoruz, günün 15-16 saatini çalışarak geçiriyoruz. Çünkü da az çalışsak bu sefer yaşamımızı sürdürebilecek maddiyata sahip olamıyoruz. Bundan sonraki sıkıntılarımızı yakıt ikinci olarak da ekipmanlardan çekiyoruz. Ekipmanlarımız dolar usulüyle bizlere geliyor. Ülkemizdeki durumda malum her gün artan bir dolar kuru var. Dengesiz ekonomik bizi de dengesizleştiriyor. Türkiye de aktif bu işi yapan yaklaşık beş milyon insan var, artık herkes bu işi yapmaya başladı. Yakıt konusuna da gelecek olursak her gece yakıt fiyatlarına zam gelirken bizlerin kazancı sabit kalıyor. Artışın yanında devletimiz bizim ezilmemize karşı ses çıkarmıyor. Sizlerin yanındayız diyerek sadece bizi oyalıyorlar. Bizler devletimizden sadece bizlerin yanında olmasını istiyoruz ve bizim isteğimiz devletimiz bizlere yakıt desteği sağlasın, kur karşısında ezilmemize izin vermesin’ ifadelerini kullandı.
Toplum Tarafından Dışlanıyoruz
Pandemi döneminden sonra insanların gıda ve giyinme gibi ihtiyaçlarını artık internet üzerinden gidermeye başladı. Bu ihtiyaçların artmasıyla birlikte motosikletli kuryelerin yaptığı iş yükünü arttırdı.  Motosikletli kuryelerin iş yükünün artmasıyla beraber insanların bu sektöre yönelimde artmış oldu. Şuanda Türkiye de aktif olarak bu işi yapan motosikletli kurye sayısı yaklaşık beş milyon insan civarında. Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği 2.Başkanı Durmuş Uçar Bulut yaptığı açıklamada insanların motosikletli kuryelere karşı tavrını eleştirirken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’bizler kapı açıldığı zaman insanların bize karşı bakış açısından çok rahatsız oluyoruz.  Dışlanmış bir toplum gibi görülüyoruz artık. İnternet alışverişi artık tüm dünya da kültür haline geldi. Türkiye bu kültüre ayak uydurmaya çalışırken bizleri farklılaştırarak dışlanmış bir toplum yaratılıyor. Şuanda bu yazıları okurken bile insanlar sipariş ettiği yemeği ya da kıyafeti giyiyorlar. Bizler toplumdan ayrıştırılmak istemiyoruz’’ diye konuştu. Konuşmasında hükümetin motosikletli kuryelerle ilgilenebilecek bir kurumunun olmamasından şikayetçi olan Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği 2.Başkanı Durmuş Bulut Uçar: ‘’ öncelikle bizleri yani motosikletli kuryeleri kaile alan bir merci yok. Bizleri görmezden geliyorlar sıkıntılarımızı iletmeye çalışıyoruz fakat bizlere cevap veren bir kurum yok. Çanakkale de ise bizim en büyük sıkıntımız park alanları. Çanakkale’nin en güzel ve en çok ziyaret edilen alanlarından birisi olan Saat Kulesinin önünü motosiklet park alanı yaptılar. Yollar deseniz zaten Arnavut kaldırımı ve tamamen çukur belediye bu konularda bize yani Çanakkale halkına yardımcı olmamakta ısrarcı’’ diye konuştu.
Burcu Erdal