Toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek, afet seferberliğini daha geniş kitlelere yaymak amacı ile başlattığı gönüllülük projesi kapsamında tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de eğitimler devam ediyor.

Yaşatmak için Yaşamak felsefesinden yola çıkarak, afet ve acil durumlar için AFAD’a destek olacak, ilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmek amacı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan AFAD Gönüllülük projesi  kapsamında da Çanakkale’de de gönüllülere eğitimler veriliyor. çevrimiçi eğitimler, yüz yüze eğitimler ve saha eğitimlerinden oluşan programlarla gönüllüler eğitiliyor. seviye seviye AFAD Gönüllülerinin eğitilerek afet farkındalığının artırılması ve afet ve acil durumlar karşısında toplum direncinin artırılmasını hedefleniyor.   15 yaş ve üzeri  herkesin gönüllü olabileceği  bu proje ile afetler  daha az hasarla atlatılacak.

Kimler gönüllü olabilir?
AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaş ve üzeri olan herkes gönüllü olabilir. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.  AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sistem üzerinden uzaktan eğitimi tamamlayan AFAD Gönüllüsü olan bireyleri telefonla arayarak planladığı uygulama eğitimlerine davet ederek, eğitimleri tamamlayıp sınavları geçen gönüllülere belgelerini verir.

Burcu Erdal