ERENKÖY VIYADÜĞÜNDE, AYNI MANZARA 
Yapımına yıllar önce başlanılan, tam ‘oldu, sorun bitti’ denilir iken, yeniden sorun olan Erenköy Viyadüğü, Yaz sezonu nedeni ile araç trafiğinin artıp, çok gerektiği şu günlerde, yine geçit vermezliği ile gündeme geldi.

BİR BÖLÜMÜ KAPALI..
Erenköy Viyadüğünün son durumunu anlatır görselleri, sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Bilim insanı, Prof. Dr. Perinçek, viyadüğün orta ayaklarında başlayan zemine sıkı oturma nedeni ile, bilindik sorunun yeniden yaşandığına dikkat çekti.

--------------------------------------------
TRAFİK ARTTI,  TAM DA LAZIM OLDU
VİYADÜK YİNE ÇATIR ÇATIR ÇATLADI…
--------------------------------------------

‘Tek’ yönlü geçişin ‘TEK’ adresi, yine Erenköy Viyadüğü oldu. Yapımına yıllar önce başlanılan, tam ‘oldu, sorun bitti’ denilir iken, yeniden sorun olan Erenköy Viyadüğü, sorun yaratır oldu.
Orta Ayakları Taban Toprağına,
Viyadük, Gündeme Oturdu…
Yaz sezonu nedeni ile araç trafiğinin artıp, çok gerektiği şu günlerde, yine geçit vermezliği ile Çanakkale’nin gündemine oturan isim, Erenköy Viyadüğü oldu.
Bir kez daha,  bilindik soruna dönüşen Viyadük, alınan bilgiye göre; Bağlantılarında çatlamalar oluşunca, geçit veremez hale dönüştü.
Viyadük,  Çanakkale yönüne kapatıldı, trafik tek şeritten verilir hale geldi. Sorumlu ekipler tarafından,  bakıma alındı.
Orta ayaklarda, tabana sıkı oturma nedeniyle ana bağlantılarda sürekli sorun yaşandığı bilinen Erenköy Viyadüğü, nerede ise hemen hemen her yıl benzer sorunun adresine dönüştü.

JEOLOJİ PROFESÖRÜNDEN,  MANİDAR HATIRLATMA
Günlük yaşamında, Erenköy Viyadüğüne sık kullananlar arasında adı geçen,  ÇOMÜ’ den emekli Profesör Perinçek, Erenköy Viyadüğünün son durumuna ilişkin çarpıcı sözler eti.
Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Hatırlanacağı gibi yıllardır uyardık, her yağmur yağdığında Viyadük ortasında; ayaklardaki oturma nedeniyle yağmur suyu birikiyor dedik. Sanki hatalı inşaatı biz yapmışız gibi yetkili ‘yetkisizlerin’ hışmına uğradık. Günah  bize fatura edildi.
Hatırlayalım; 2014 yılı öncesinde defalarca uyardım;
Çanakkale İzmir yolu çift şeritli yapılmaya başlandığında ‘bölgedeki kayalar heyelan oluşturma potansiyeli olan killi kayalar; inşaat sırasında bile heyelan olabilir’ dedik.
Çanakkale karayolları ofisini ziyaret ettik; Viyadük yapmayın tünel yapın önerisinde bulunduk.

UYARDIK, KİMSE DİNLEMEDİ..
Kimse uyarılarımızı dinlemedi. 2014 yılı öncesinde Viyadüğün Çanakkale tarafında ve daha sonra da Viyadük üzerinde heyelanlar oldu. Viyadük üzerine ve ayakları üzerine tonlarca heyelan sonucu kayan toprak yığıldı. Tekrar uyardık; suçlular bizi doğru bilgiyi açıkladığımız için düşman ilan etti.
Benden öncede; aklı başında konuyu bilen uzmanlar uyarmıştı. Ne onlar, nede benim uyarılarım dikkate alındı.

BİNLERCE YILLIK DUVAR DA YOK OLDU..
Olan heyelanlar sonrasında;  binlerce yıl önce akıl kullanılarak yapılan Mühendislik harikası Roma duvarı da heyelan ile yamaç aşağı kayarak yok oldu.
Binlerce yıl önceki Mühendislik bilgisi ve deneyimini 2013-2014 yılında yol yapılırken kullanma becerisini hayata geçiremedik.
İşi ehline verme becerimizi kaybettik. Bu gidişle biz daha yüzlerce, zarar gören Viyadük, yol, köprü haberi yaparız. Haberler gazete sayfalarında kalır ama aklımızı kullanmaktan uzak yaşam politikamızı sürdürmeye fütursuzca devam ederiz.
Kolay gelsin cennet ülkem. Seni cehenneme çevirmek için gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğimizden kuşkun olmasın. Aramızda  kavga etmeye devam edecegiz ama bilimi kullanmayı asla aklımıza getirmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

YIKICI BİR DEPREM OLUR SA…
Prof. Dr. Perinçek, büyük harflerle konuştu: “UYARIYORUM” dedi ve uzunca süredir savunduğu bilimsel görüşünü tekrarlayıp şunları söyledi;
“Bir deprem yaşarsak, Viyadük sandığımızdan daha fazla zarar görebilir. Viyadük devreden çıktığında alternatif ikinci bir yol var mı? Yetkiler; bu sorumun cevabını verebilirler mi?
NOT:  Dünyanın hiç bir ülkesinde 90 derece çıkış ve 90 derece ile çıkışı olan bir viyadük YOK. Bu konuda Erenkoy viyadüğü belkide dünyada ilk örnek. 90 derecelik giriş ve çıkış nedeniyle ozelikle yükü ağır  olan kamyonlar viyadukte sürekli kaza yapıyor. Bu kazalardan biride geçen hafta oldu. Kâğıt rulolar yüklü bir kamyon 90 derecelik Viyadük girişini alamayıp kaza yaptı.
Yetkili yetkisizlerin inşaa ettiği Viyadüğün cezası bu kez de kağıt yüklü kamyona kesildi.

SİVRİ AKILLILAR…
O zigzag Viyadüğü yapmayı beceren sivri akıllılar, orada olan kazaların baş sorumlusu önce sizsiniz (%65) sonrada kazayı yapan şoförler (%35)” şeklinde konuştu.

Burcu Erdal