Alınan bilgiye göre, yüzlerce kilo Buğday dövülecek, onlarca koyun eti katılıp, 300 Kazan Keşkek hazırlanacak.
Çanakkale’ ye 101, Bayramiç’e ise 29 kilometre mesafedeki Karaibrahimler köyü, Asırlık geleneği Pandemi  sebebi ile son iki yıldır yerine getirememişti.
Okutulacak mevlit ardından, Garipçe Hayrının eşsiz lezzetteki ikramı Keşkeğe, yine onbinler kaşık sallayacak.

---------------------------------------------   
ASIRLIK GELENEK İÇİN,
300 KAZAN KEŞKEK…
--------------------------------------------

Bayramiç ilçesine bağlı Karaibrahimler Köyü, adını üç garip dededen (yatırdan) alan 'Garipçe Hayrı' için hummalı bir çalışmaya girişti.
70 hanelik köy halkının, Keşkek hazırlıkları için bir bir el verdiği, kazanlar dolusu Keşkek hazırlamak için kolları sıvadığı gözlendi.
15 bin ekmek üretildi, 2,5 ton buğdayı dövüp, hazırlanacak Keşkek için, 70’ de koyun kesildiği alınan bilgilerden.
Çanakkale'nin tüm ilçe ve civar köylerinin davetli olduğu,  Garipçe hayrı; geleneksel olarak düzenlendiği o tarihte, 15 Mayıs’ da okunacak Mevlit ardından tamamlanmış olacak.
Semaya açılacak on binlerce avuç, Pandemi nedeni ile 2 yıl aradan sonra, Sağlık. sıhhat, bolluk, bereket duasını, Garipce hayrında edecek.
Karaibrahimler köyünde, geçmişi bir asrı geçen geleneği yaşatmak için geri sayım başladı. Köy doğumlu olup, yaşamını başka yaşam merkezlerinde sürdürenlerin de hayırda görev almak için baba evlerine döndükleri öğrenildi. 
Kimi köylü kurban kesip, yüzülmesinde, kimileri ise kazalar dolusu Keşkek hazırlamak için buğday dövmede görev aldı.
Karalbrahimler Köyü Gökçiçek mevkiinde, on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşecek Garipçe Hayrı, kardeşliğin, birlik beraberliğin fotoğrafını bir kez daha oluşturacak.
Adını üç garip dededen (yatırdan) alan ’Garipçe Hayrı’ için, her yıl Bayramiç başta, Çan, Yenice, Ayvacık, Biga ve Çanakkale’ ye bağlı yüzlerce köyden gelerek, Keşkeğe kaşık sallamak, birlik ve beraberliğin tarihe geçecek büyüklükte fotoğrafını bir kez daha oluşturmak için, binlerce vatandaşın sözleştiği edinilen bilgilerden.
Çanakkale’nin en büyük hayırı olarak kabul gören Karaibrahimler Garipçe hayrında, tam bir panayır havası da oluşuyor. Uçan sandalyelerden, yöre çocuklarının eğlenmelerini amaçlayan panayırlarda görülen türden esnaf, şimdiden köyde yerini aldı.
Çan-Çanakkale Karayolu üzerindeki Cemiyet Alanı’ndan geçilerek, Gökçiçek Mevkisi’ nde yapılacak  ‘Garipçe Hayırı’, her yıl yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşiyor.
‘Garipçe Hayırı’ için on beş bin ekmek üretildi. 300 kazan dolusu Keşkek hazırlanması için de hummalı çalışma günler öncesinde başladı.
KARDEŞLİK VE BİRLİR BERABERLİK
Karaibrahimler köylüleri; "Hayrımız, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası gerçekleştirilir. Bereketli bir ürün dönemi için, insanların kaynaşması, yakınlaşması, hısım akrabanın görüşmesi için yapılır. Çevre köylerden insanlar da birbiriyle görüşür. Ayrıca işten güçten ve köy yeri olduğu için her zaman görüşemeyen genç kızlar, delikanlılar süslenir, en güzel kıyafetlerini giyer, yol boyunda gezinir, birbiriyle görüşür anlaşırlar. Hayırlar ve düğünler gençlerin görüşmesi için vesile olur" şeklinde konuşarak, .Asırlık geleneği sürdürmelerinin amacını dile getirdi.
BİR HAFTADIR, HERKES GÖREVDE
Hayra bir hafta önceden hazırlandıklarını, odun ve tankerlerle su taşıdıklarını, akşamdan kurbanların kesilip, keşkek kazanlarının kaynatılmaya başladığı köy, aynı zamanda medeniyetlere beşiklik etmiş bir adres.
Arkeologların yüzey buluntuları tahmini değerlendirmelerine göre, burasının demir çağı mezarlığı olduğu da biliniyor.
Üç bin yıl öncesine ait mezarlığın kıyısında, üç yatırın mezarları da yer alıyor.
Seyyar esnafında rağbet ettiği hayır yemeğinde çevre ilçe ve köylerden gelen vatandaşlarda alışveriş yapma imkanı da buluyor.

Burcu Erdal