Özellikle alım gücü düşük olan emeklilere yönelik konut  alanında önemli hizmetler veren Dernek ülkenin her yanındaki şubelerine destek oluyor. Bu kapsamda Çanakkale Merkez ve köylerdeki 1500 üyesinin konut talebini alan Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi, ev sahibi olmak isteyen emeklilerin talebini TOKİ’ye iletilmek üzere Çanakkale Valiliğine iletildi. Yapılan talep ve başvuru ile ilgili bilgiler veren TÜED Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Uygun “TOKİ maharetiyle yapılarak ödeme planı dahilinde, çekilişsiz kurasız olarak müracaat eden üyelerimiz için 1500 konut talebimizi TOKİ Başkanlığına gönderilmek üzere Valilik Makamına sunduk.

Türkiye’nin en çok üye sahibi olan derneklerden biri olan Türkiye Emekliler Derneği, Çanakkale’de de önemli çalışmalara imza atıyor. Dar gelirli emeklilere ülkenin her tarafından hizmet eden dernek, özellikle emeklilerin  barınmasına yönelik önemli adımlar atılıyor. Bu adımlardan biri de Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından atıldı. Köylerde ve Çanakkale Şehir Merkezlerinde yaşayan emeklilerin konut ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Dernek yönetimi 1500 üyenin konut talebini TOKİ’ye iletilmek üzere Çanakkale Valiliğine bildirdi.

Çekilişsiz Kurasız TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen Emeklilerin taleplerine yönelik bir açıklama yapan    Türkiye Emekliler Derneği  Çanakkale Şubesi başkanı Resul Uygun ‘’Emekli sandığı, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinden oluşan üyelerimizin konut talepleri ile ilgili olarak yaptığımız araştırma sonucunda, özellikle köylerde yaşayan üyelerimizin İl veya ilçe merkezinde konut sahibi olmak istediklerini, ancak imkansızlıklar nedeniyle konut sahibi olamadıkları bilgisi üzerine; derneğimiz üyelerinin ödeme gücüne göre ve tercih edeceği büyüklükteki konutların TOKİ maharetiyle yapılarak ödeme planı dahilinde, çekilişsiz kurasız olarak müracaat eden üyelerimiz için 1500 konut talebimizi TOKİ Başkanlığına gönderilmek üzere Valilik Makamına sunduk. Üyelerimizin konut talep formlarını İl merkezinde ofisimizde İlçe ve Köylerde toplu kayıt veya Köy Muhtarlıkları desteği ile toplamaya başladık. Başlattığımız bu önemli girişimi İlimizdeki tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile başaracağız.’’ dedi.

TÜED 900 Bin Üyesi İle Geniş Bir Ailedir
Dernek Faaliyetleri hakkında ve derneğe bağlı üye sayıları hakkında da bilgiler veren Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Uygun “Derneğimiz Genel merkezi Ankara’da olup, Türkiye genelinde 114 şubesi ve 900 bin üyesi olan ciddi bir sivil toplum kuruluşudur. Emekli maaşlarının yaşanabilir düzeye getirilmesi, Banka promosyonlarının emeklilere de verilmesi, vergi iade fişi toplama eziyetine son verilmesi, seyyanen zam yapılması ve İntibak yasası gibi girişim ve kazanımların önderi ve sözcüsü Türkiye Emekliler Derneği olmuştur. Sağlıkta katılım payının kaldırılması, her emeklinin konut sahibi olması ve çalışanlar için verilmesi ön görülen 3600 ek göstergenin, emekli sandığı, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin tümüne yansıtılması hakkında sesli mücadelemiz devam etmektedir” dedi.

Üyelerimize Her Konuda Avantaj Sağlıyoruz
Derneğin üyelere yönelik gerçekleştirdiği  faaliyetler ve kolaylıklara da değinen Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Uygun  “Derneğimize ait, Ankara Kızılay'da 110 yataklı misafirhanemiz, Erdek narlıda 2021 yılında tam pansiyon kişi başı 100 TL gibi sembolik bedelle hizmet veren 200 yataklı dinlenme tesisimiz üyelerimiz ve birinci derce yakınlarına hizmet vermektedir. Genel merkez hukuk bürosunda görevli  uzman hukukçularımız, üyelerimizin hukuki soru veya sorunlarının aydınlanması hususunda hizmet vermektedir. Derneğimiz tüm illerde alışveriş, konaklama, gıda, yemek ve diğer hizmet birimleri ile Özellikle Sağlık sektöründe yer alan Dünya göz ve Medical Park gibi önde gelen sağlık kurumları ile yaptığı protokoller ile üyelerimize özel indirimler sağlamaktadır, Derneğimiz ile anlaşmalı kurum ve hizmet birimleri ile ilgili geniş bilgi www.tued.org.tr  adresindeki anlaşmalı kurumlar sayfasından görülebilir. Sanat erbabı derneğimiz üyelerinden faaliyet gösterdikleri iş alanları ile ilgili yayım ve üyelerimize özel uygulama indirimleri organize ederek, 2022 yılında uygulanacak olan, Çanakkale il ve ilçelerindeki özel hastaneler ve diş klinikleri, alışveriş ve diğer hizmet birimlerinde üyelerimize uygulanacak indirim protokol çalışmalarımız devam etmektedir’’ dedi.

  Özellikle TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen emeklilerin nasıl başvuru yapabileceği ile ilgili de bilgiler veren Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Uygun “ TÜED ailesine katılmak isteyen Emeklilerimiz 05356255101 nolu. telefon veya  www.tued.org.tr  adresindeki şubemiz iletişim numaralarından iletişime geçebilirler. İl merkezinde ofisimizde, İlçe ve köylerde muhtarlık müracaatı veya toplu kayıt günleri ile üyelerimize ulaşmaktayız’’ diye sözlerini tamamladı.
 
 
İsmail Şen