Cumhuriyet Halk Partililer,  yeni haftaya istifa haberi ile başladı.
Kamuoyunda;'Kalpaksız Kuvvacı' diye isimlendirilen  usta kalem Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde gelen istifa kararı, "Manidar bir gönderme" ifadesi eşliğinde başlayan çarpıcı yorumlar topladı.
CHP' nin Gençlik Kolları Başkanı Nahit Eren, aldığı kararını kamuoyu ile paylaştı.
Kuislerde, bir süredir görevinden ayrılacağı yönünde haberlerin yayıldığı CHP Gençlik kolları Başkanı Nahit Eren' in bu kararını, 24 Ocak günü açıklaması, akıllara pekçok soruyu da getirmeye yetti.
Uğradığı bombalı saldırı sonucu, evinin önünde yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu' un; Basın şehidi olarak tarihe geçtiği günde gelen istifa haberinin, partililer arasında yanıtı merak konusu sorulara cevap arattığı gözlendi.
Partililere göre önce istifa edeceği haberinin dillendirildiği, ardından da önemli bir tarihte, önemli bir selam eşliğinde paylaşılan istifa kararı, 'nedeni muhakkak sorgulanması şart' siyaseten bir şok gelişme.
------------------------------------
MUMCU' YA SELAM
ÖRGÜTE İSTİFA...!
------------------------------------- 
Cumhuriyet Halk Partililer,  yeni haftaya istifa haberi ile başladı.
Parti içi kulislerde bir süredir, istifa edeceği yönünde bilglerin dillendirildiğinin altını çizerek gelişmeyi değerlendiren CHP' lilerin; "İstifa mı etti, Ettirildi mi..!" şoklendeki çarpıcı soruya, dün gnü boyu yanat aradıkları gözlendi.
SELAMI KALPAKSAZ KUVVACI' YA, İSTİFASI  ÖRGÜTE...
"Manidar bir zaman..."  yorumlarına yol açan istifa kararının açıklandığı tarihin, Basın Şehidi olarak da tarihe geçen, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun, evinin önünde, aracının içinde uığradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirdiği 24 Ocak' ın yıl dönümüne  rast gelişinin, bir mesaj anlamı taşıdığını savunan birçok partili;
"Görevden ayrılacağı bilgisi,  günlerdir parti içi kulislerde dolaşıyordu.  Bir önemli tarihte, tarihe geçecek bir selam ile kamuoyuna duyurulan istifa, hayli manidar" ifadeleri ile gelişmeyi yorumladı.
Genç siyasetçinin,  istifasından çok, verdiği Selamı dün gün boyu konuşulandı.
'KALPAKSIZ KUVVACI'  diyerek, bombalı suikaste kurban giden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu' yu da yadeden Nahit Eren,  yeni haftanın başladığı ilk mesai günnüde,  istifa haberini sosyal medyadoan da kamuoyu ile paylaştı.
'Kalpaksız Kuvvacı' diye anılan usta kalem Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde gelen istifa kararının, "Bu önemli tarihte, Manidar bir gönderme" ifadesi ile örgüt içinde yorumlandığı gözlendi.
 CHP' nin Gençlik Kolları Başkanı, aldıığı kararını kamuoyu ile de paylaşır iken;'Bayrak Değişimi' başlığını kullandı.
Parti içi Kuislerde, bir süredir görevinden ayrılacağı yönünde haberlerin yayıldığı  CHP Gençlik kolları Başkanı Nahit Eren' in, bu kararını, 25 Ocak günü açıklaması, akıllara pekçok soruyu da getirdi.
Uğradığı bombalı saldırı sonucu, evinin önünde yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu' un; Basın şehidi olarak tarihe geçtiği günde gelen istifa haberinin, partililer aasında yanıtı menak konusu bir soruya cevap arattığı gözlendi. Partililer, "İstifa mı etti, etrildi mi?" sorusuna yanrıt arıyor.
Partililere göre önce istifa edeceği haberinin dillendirildiği, ardından da önemli bir tarihte, önemli bir selam eşliğinde istifa kararıın açıklanması,  CHP için sorgulanması mutlak gerek  bir şok gelişme. .
İsitfa kararı için Başlık attı; "BAYRAK DEĞİŞİMİ"
CHP' li Nahit Eren, partililerine ve siyaset kamuoyuna istifa kararını şu ifadeleri ile duyurdu;  "15 Mart 2020 tarihinde SEÇİLDİĞİM Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini 2 yıldır büyük bir onur ile yürüttüm.
İlerleyen süreçte yıpranmamış, yorulmamış ve örgütümüze taze kan olacak dinamik bir gençliğin bayrağı devralması için görevimden istifa ediyorum.
Siyaset ömürlük bir mücadele. Daha önümüzde emeğimiz ile işleyeceğimiz çok uzun yıllar var.
İktidar yolunda sade bir nefer olarak partimiz için yorulmadan çalışmaya devam edeceğim.
Kalpaksız Kuvvacı’ya selam olsun!  Saygılar…"
Erdem Sürek