Çanakkale Valiliğinden ‘Sürücülerimizin Dikkatine’ başlığı altında yapılan açıklamada, “Mecbur Kalmadıkça Trafiğe Çıkmayalım” denildi.
 
Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Kış mevsiminde vatandaşlarımızın trafik güvenli sağlanmış bir ortamda yolculuk yapmaları için yurt genelinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün orta ve uzun vadeli tahminlere göre 27.01.2022 Perşembe gününe kadar yurdumuzun genelinde yoğun kar yağışları, buzlanma ve don olayları beklendiği belirtilmiştir.
 
Vatandaşlarımızın, yollarda emniyet şeritlerini kullanmamaları, bu şeride park etmemeleri, zorunlu park etmeleri gerektiği takdirde ise uygun yerlerde beklemeleri, yoğun kar beklenen günlerde trafiğe çıkacak otomobil, otobüs ve benzeri taşıtlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı, takoz bulundurulması ve yakıtlarının dolu olması gerekmektedir.
 
Yola çıkan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yoğun kar, tipi, görüş mesafesinin azalması gibi olumsuzlukları ve belirtilen hususları dikkate alarak yola çıkmaları, yetkili kurumlar tarafından yapılan açıklamalara ve belirlenen kurallara azami derecede dikkatle uymaları, oluşabilecek mağduriyetlerin engellenmesi bakımından önem arz etmektedir.
 
Seyahat edecek sürücülerin, yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 0312 449 91 99 nolu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden hizmete sunulan Güzergah Analizi Programı ile en uygun güzergahı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları sorgulayarak yol seçimi yapmaları önemle rica olunur.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”